O constănțeancă a chemat în judecată Armata SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După ce a rămas păgubită O constănțeancă a chemat în judecată Armata SUA
Justiție 18 Noiembrie 2019 / 13:02 962 accesări 0 comentarii

O femeie din Constanţa a pierdut procesul cu US Army, în care aceasta le-a cerut americanilor să îi plătească contribuţiile la stat. Femeia fusese angajată translator de un subcontractor al US Army, de la baza millitară Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

Constănțeanca a cerut prin instanță suma de 7.800 de lei, motivând că pârâtul nu i-a făcut contract de muncă într-o colaborare care s-a desfăşurat printr-un PFA şi astfel nu i-ar fi plătit contribuţiile la stat.

Suma invocată de femeie pentru contribuţiile CAS şi CASS se ridică la 7.800 de lei pentru anii 2012-2013, dar aceasta a solicitat şi dobânzi şi penalităţi până la zi.

Însă, conform judecătorilor, femeia a fost angajată translator de un subcontractor al US Army, de la baza millitară Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa. Pe scurt, instanţa a reţinut că atâta vreme cât femeia nu a avut un contract de muncă încheiat cu US Army, acest contract nu poate fi invocat în proces şi, astfel, Armata SUA nu poate avea calitate procesuală. Soluţia judecătorilor Tribunalului Constanţa a fost menţinută şi de judecătorii Curţii de Apel, care au respins ca nefondată acţiunea. Decizia Curţii de Apel e definitivă.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1365 secunde