O dronă eliberează pachețele cu marijuana deasupra Tel Aviv

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O dronă eliberează pachețele cu marijuana deasupra Tel Aviv

Externe 05 Septembrie 2020 / 13:54 1159 accesări

Membrii grupării Telegram au „bombardat”, joi, o piață aglomerată din Tel Aviv, Israel, cu pliculețe care conțineau marijuana.

Întâmplarea vine după ce activiştii care militează pentru legalizarea acestui drog în Israel au promis pe reţelele de socializare că vor distribui rezidenţilor canabis în mod gratuit.

Acțiunea face parte dintr-un proiect numit „ploaia de cannabis” în cadrul căruia vor fi făcute lansări de marijuana o dată pe săptămână în zone diferite din Israel. Drona va transporta 1 kg de cannabis, împărțit în pachete de 2 grame.

„Lansăm proiectul «ploaie de canabis», care va include o livrare săptămânală în diferite părți ale țării a 1 kg de canabis împărțit în pungi gratuite de 2 grame”, se menționează în mesaj.

Într-o declaraţie oficială, Poliţia afirmă că suspectează că pacheţelele erau umplute cu “un drog periculos” şi că ofiţerii locali au reuşit să recupereze câteva zeci dintre ele. Fotografiile publicate de Poliţie arată în interiorul acelor recipiente o substanţă ce pare să fie canabis.

Portalul de ştiri Maariv, care a publicat fotografii cu drona ce arunca pacheţele din cer, afirmă că mai mulţi trecători au luat cu ei unele dintre pliculeţe înainte de sosirea Poliţiei la faţa locului. Înregistrări video arată şi pietoni care au pătruns pe un bulevard cu trafic rutier aglomerat pentru a ridica pliculeţelee căzute pe carosabil.

Poliţia israeliană a anunţat că a arestat doi bărbaţi care operau o dronă cu patru rotoare ce a zburat deasupra Rabin Square din Tel Aviv, o piaţă în care sunt adeseori organizate proteste stradale şi mitinguri electorale, potrivit Agerpres.

Deși gestul ar fi putut fi considerat chiar generos de către unii, potrivit poliției, distribuirea unei substanțe suspectate a fi periculoasă este ilegală.

În prezent, folosirea în scopuri medicale a canabisului este permisă în Israel, în timp ce utilizarea sa în scopuri recreative este ilegală, deşi în mare parte dezincriminată.

În luna mai, Israelul a aprobat o lege ce vizează exporturile de canabis medicinal, deschizând astfel calea spre vânzări în străinătate, care ar putea să aducă Israelului, potrivit estimărilor guvernamentale, venituri de sute de milioane de dolari.

Taguri articol


12