O elevă din Constanța a devenit vicepreședinte în Biroul executiv al Consiliului Național al Elevilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vacanță activă pentru Consiliul Național al Elevilor O elevă din Constanța a devenit vicepreședinte în Biroul executiv al Consiliului Național al Elevilor
Educație 06 August 2018 / 09:32 4057 accesări 0 comentarii

Tasnim Chazli (sursa foto: Facebook)

Tasnim Chazli (sursa foto: Facebook)

În perioada 29 iulie - 2 august, a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Consiliului Național al Elevilor, desfășurată la Baia Mare, Capitala Tineretului din România.

În cadrul acesteia, reprezentanții elevilor din toată țara au ales componența noului Birou Executiv al CNE, acesta fiind format din:

- Petru Apostoaia din Neamț, președintele CNE;

- Vlad-Petrișor Sîncu, din Hunedoara, având funcția de secretar executiv al

departamentului de organizare internă;

- Marian Ignat, din Vrancea, secretar executiv al departamentului de educație și comunicare (relații externe);

- Adrian Barbaroș (Suceava), Rebeca Cercel (Dâmbovița), Ștefan Manea (Mureș), Andra-Maria Ion (Dolj), Tasnim Chazli (Constanța), Florin Râșteiu (Alba), vicepreședinti ai structurii de reprezentare a elevilor la nivel național.

Aceștia vor avea îndatorirea să reprezinte drepturile și îndatoririle elevilor din România și să coordoneze buna funcționare a structurii de reprezentare a elevilor la nivel național în următorul an.

Principalele puncte de pe ordinea de zi a sesiunii ordinare a celei de-a XXVI-a Adunare Generală a CNE au vizat organizarea alegerilor pentru funcțiile vacante și consolidarea direcțiilor de acțiune menite să recontureze climatul educațional actual. Astfel, fiind prezentat raportul de activitate a Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor din mandatul 2017-2018, s-au evidențiat principalele demersuri inițiate, precum obținerea avizului favorabil din partea Camerei Deputaților a proiectului legislativ privind acordarea burselor elevilor din toate localitățile din România, organizarea a General Assembly OBESSU, Gala Elevului Reprezentant, dar și campania pentru modificarea planurilor-cadru, în urma căreia s-au strâns peste 135.000 de semnături.

Totodată, această întrunire a elevilor reprezentanți a constituit un prilej de conturare a obiectivelor strategice necesare dezvoltării de perspective viabile în sfera educațională, ce alcătuiesc strategia pentru anul viitor.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1915 secunde