O femeie, nevoită să nască într-o șenilată, lângă Băneasa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O femeie, nevoită să nască într-o șenilată, lângă Băneasa
Eveniment 07 Ianuarie 2017 / 00:07 4930 accesări 0 comentarii

Foto: ISU Constanța

Foto: ISU Constanța

O gravidă a fost nevoită să nască într-o șenilată care sosise să o transporte la spital, deoarece drumul este impracticabil pentru vehicule obișnuite, din cauza cantității mari de zăpadă.

În șenilată au fost prezenți doi paramedici SMURD care au asistat femeia la naștere. Două femei gravide se aflau în vehicul, una de 21 de ani, din Adamclisi, cea care a solicitat ajutorul SAJ pentru că intrase deja în travaliu, iar cea de a doua, în vârstă de 18 ani, din Lespezi, este și ea aproape de termen. Gravidele au fost preluate de acasă. Doctorul coordonator al serviciului de Ambulanță Județean a stat în permanență la telefon cu paramedicii SMURD și le dă explicații despre asistarea corectă a nașterii.

Șenilata a rămas blocată la șase kilometri de Băneasa, iar pentru deblocarea utilajului care aparține Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri s-au deplasat alte două utilaje, o freză și o wolă. Cele două femei urmau să fie transportate la centrul de permanență din Băneasa.

La ora 0.35, femeia din Adamclisi a născut cu bine un băiețel. Două ambulanțe se îndreptau, în jurul orei 0.50, spre șenilata cu proaspăta mămică și copilul ei. În fața lor a mers o wolă, iar în spate, o freză. Cea de a doua gravidă a născut tot baiat. Plutonierul major Coman Puiu din cadrul Detașamentului de pompieri Medgidia a făcut parte din echipajul care a ajuns la un băiețel nou-născut și la mama lui din Adamclisi. După ore întregi de mers în condiții severe, cu viscol puternic și vizibilitate redusă, pompierii paramedici cu o șenilată RAJDP au reușit să ajungă la tânăra mămică pentru a-i oferi ajutor medical.

Misiunile salvatorilor vor continua în județul Constanța, unde, în continuare, se înregistrează efecte considerabile.

Vezi video aici:

https://youtu.be/HxB1pGI5Y0o

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1878 secunde