O fetiță de cinci luni a murit din cauza rujeolei, la Timișoara

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O fetiță de cinci luni a murit din cauza rujeolei, la Timișoara

24 Aprilie 2017 / 20:37 2567 accesări

O fetiță de aproximativ cinci luni, cu rujeolă, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, în urma unei insuficiențe respiratorii. Acesta este cel de-al 23-lea caz de deces înregistrat în România din cauza rujeolei.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, medicul Virgil Musta, a declarat, luni, că fetița cu rujeolă a murit, sâmbătă, pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„A murit o fetiță de cinci luni, din Lugoj. A fost internată de aproximativ o săptămână, cu bronhopneumonie, în perioada de stare convalescență a unei rujeole. La un moment dat, a făcut un pneumotorax spontan, asta înseamnă că s-a rupt ceva în plămân și a intrat aer în pleură. A făcut insuficiență respiratorie, a fost mutată în Terapie Intensivă și a decedat sâmbătă”, a afirmat, luni, Virgil Musta.

Medicii spun că fetița nu era vaccinată, mai ales că sunt vaccinați împotriva rujeolei copiii cu vârsta peste nouă luni.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, până la data de 21 aprilie, fuseseră înregistrate 22 de decese cauzate de epidemia de rujeolă.

„Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 21.04.2017 este 4881, din care 22 de decese (6 în jud. Timiș, 5 în jud. Arad, 5 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș Severin, 1 în jud. Călărași, 1 în jud. Satu Mare și 1 în București). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de judete”, reiese din raportarea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2589 secunde