O firmă de bloc a făcut „fluturași“ publicitari de 2 milioane de euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
DNA contraatacă

O firmă de bloc a făcut „fluturași“ publicitari de 2 milioane de euro

Eveniment 25 Iunie 2018 / 14:19 933 accesări

Evaziunea fiscală și delapidarea. Acestea două au fost ingredientele de bază pentur un „tun“ de peste două milioane de euro din publicitate. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus, la începutul acestei săptămâni, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a patru indivizi - doi administratori și două angajate a unei bănci pentru evaziune fiscală, delapidare și complicitate la evaziune fiscală.

Astfel, IORDACHE NELU, la data faptelor asociat și administrator al SC Bata Sky Imobiliare SA, va fi judecat pentru evaziune fiscală în formă continuată și delapidare; IMAD ALI, la data faptei administrator al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, iar BĂLUȚĂ (fostă STANCU) MIOARA, la data faptei angajată în cadrul unei bănci și ILIE (fostă Cristescu) LUIZA MARIA, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada februarie - aprilie 2011, Iordache Nelu a înregistrat în contabilitatea SC Bata Sky Imobiliare SA, achiziţii fictive de materiale publicitare promoţionale în valoare totală de 46.356.636,79 lei, din care TVA în cuantum de 8.972.252 lei. Prin aceste demersuri inculpatul a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 8.972.252 lei (echivalentul a 2.133.254 euro), reprezentând TVA dedusă în mod nelegal. Produsele respective ar fi fost achiziționate de la două societăți administrate de inculpatul Imad Ali.

Ulterior, până în luna ianuarie 2014, inculpatul Iordache Nelu și-a însușit în mod necuvenit suma de 47.311.243 lei, pe care a „justificat-o“ prin simularea unui împrumut pe care l-ar fi acordat firmei SC Bata Sky Imobiliare SA. În acest sens, a încheiat un contract prin care a atestat în mod neadevărat că a împrumutat societatea cu suma de 11.000.0000 euro. Acest contract a generat, în sarcina societății, o obligație de restituire a sumei respective în favoarea inculpatului Iordache Nelu, deși în realitate firma nu a încasat niciodată vreun ban, în modalitatea de mai sus.

Fiind audiate în prezenta cauză, inculpatele Băluță (fostă Stancu) Mioara, angajată a unei bănci, și Ilie (fostă Cristescu) Luiza Maria au declarat în mod mincinos că, în perioada 18 - 28 aprilie 2011, în unitatea bancară în care prima își desfășura activitatea, au fost desfășurate operațiuni în sensul celor arătate mai sus, în realitate, nefiind depusă, plătită şi retrasă vreo sumă de bani.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 8.988.122,01 lei. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Iordache Nelu și SC Bata Sky Imobiliare SA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.e

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2405 secunde