O iniţiativă extraordinară face istorie la IJJ Constanţa!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La propriu şi la figurat! O iniţiativă extraordinară face istorie la IJJ Constanţa!
Social 14 Noiembrie 2018 / 17:24 1631 accesări 3 comentarii

O iniţiativă extraordinară, care ilustrează perfect principiul TOTB („Thinking outside the box”), vine de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Constanţa şi îi aparţine locotenent-colonelului Adrian Chelu, prim-adjunct al inspectorului-şef al IJJ Constanţa. Mai precis, locotenent-colonelul Adrian Chelu a redimensionat spaţiul instituţiei, la propriu şi la figurat, făcând loc pentru... istorie! Acum, în cadrul IJJ Constanţa există şi o bucăţică de muzeu, dacă ne este permis să spunem aşa, o sală în care se află expusă o cronologie inspirată a celor mai importante momente ale istoriei militare şi armelor specifice. Sprijinul de nădejde în cadrul acestui demers a venit de la Facultatea de Istorie a Universităţii „Ovidius”, prin prof.univ.dr. Marian Cojoc, a povestit locotenent-colonelul Adrian Chelu.

Povestea acestei inspirate iniţiative porneşte odată cu depunerea, din partea IJJ Constanţa, prin reprezentantul său, Adrian Chelu, a unui proiect la Ministerul Culturii, în apelul Centenar. Proiectul a fost câştigat şi a şi fost pus în aplicare, astfel că, în data de 13 noiembrie, la sediul IJJ Constanţa a avut loc un simpozion cu tema „România în timpul primului război mondial. Contribuţia Ministerului de Interne la făurirea visului milenar al românilor” şi dezvelirea unei plachete care consfinţeşte rolul, de acum înainte, al acestui spaţiu ca fiind „Sala Tradiţiei”. La activitate au participat domnul director dr. Colesniuc Sorin Marcel din partea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, domnul profesor universitar dr. Cojoc Marian, domnul profesor universitar drd. Ivan Raul Răzvan, studenţi doctoranzi din partea Universităţii „Ovidius” din Constanţa, domnul colonel Brâncoveanu Gheorghe Marian împuternicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române (o prezenţă în premieră pentru Constanţa), şefii structurilor locale ale M.A.I. şi M.Ap.N, reprezentanţii autorităţilor publice locale, precum şi jandarmi în activitate şi rezervişti.

Loading...

3 comentarii

David 13:27:15 / 15 Noiembrie 2018
Jandarmii extraterestri ...

Tantalaii astia constanteni , nu mai pot fi luati ca seriosi dupa ce in 10 august au nenorocit demonstranti pasnici la Bucuresti . Ba mai mult , actiunile lor sunt condamnate de rezolutia Consiliului Europei si de Parlamentul European , iar la Parchetul Militar sunt deschise peste 1000 de dosare penale pentru abuz , rele tratamente si chiar omor , impotriva jigodiilor care isi spun jandarmi . Ca idee , un viitor guvern democratic , alfabetizat , ar trebui sa desfiinteze aceasta institutie care este jandarmeria si sa purceada la o selectie radicala a berbecilor tembeli , care au lovit salbatic femei , batrani , copii si oameni pasnici : unii la puscarie , altii la reeducare , iar altii la balamuc . Jandarmeria este cea mai toxica institutie din tara asta , iar trecutul revine mereu in actualitate : au comis cele mai mari abuzuri in perioada interbelica , mai ales in Basarabia , motiv pentru care moldovenii de dincolo de Prut nu au jandarmerie , ci carabinieri . Au tras impotriva taranilor rasculati in 1907 , ucigand peste 20 000 de batrani , copii , femei si oameni care si-au cerut doar drepturile la o viata decenta . Dupa Revolutie au fost alaturi de FSN-FDSN-PDSR-PSD , variantele neocomuniste si securiste ale celei mai toxice formatiuni politice de la Burebista pana azi - PCR ... In poza apar personaje promovate de CIUMA ROSIE si care sunt suta la suta alaturi de PSD-ALDE si drept urmare le inteleg demersul absolut propagandistic si toxic totodata . Panarame !

Fane 17:56:13 / 25 Noiembrie 2018
Pentru chelu

Un mare bou. Toți jandarmii știu asta. Pai dacă a ajuns lăutarul asta comandant la jandarmi, atunci merita să-i înjure lumea.

Cumoscator 20:14:02 / 25 Noiembrie 2018
Chelu

Lipsa simtului realitatii si un mare act de necunoastere informativa, prostie sau lipsa crasa de profesionalism jurnalistic...Pentru acest lautar , definitia poate fi foarte generoasa dar din lipsa spatiului il definesc scurt: prost, ipocrit, libidinos, lipsit de orice scrupul, un individ care nu are ce cauta in fruntea unei astfel de institutii. O mare rusine pentru jandarmerie Ma intreb oare, cum poate comunica profesional domnul Dima cu o astfel de nulitate? Domnilor din conducerea Jandarmeriei, luati act de calitatea josnica a acestui individ si opriti-l din ascensiunea profesionala pentru care calca pe cadavre; este un ins marunt....

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1943 secunde