„O mare durere pentru constănțeni este lipsa unui spital regional“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Candidatul PNL la Camera Deputaților Ioan-Tiberiu Tofolean

„O mare durere pentru constănțeni este lipsa unui spital regional“

Politică 31 Octombrie 2016 / 07:08 3819 accesări

Prof. univ. dr. Ioan-Tiberiu Tofolean spune că în municipiul Constanța există un deficit de 400 de locuri în spitale

Prof. univ. dr. Ioan-Tiberiu Tofolean spune că în municipiul Constanța există un deficit de 400 de locuri în spitale

Medicul Ioan-Tiberiu Tofolean: „Noul Legislativ trebuie să pună pe primul plan problemele cetățenilor și să renunțe la cele personale“

Medicul Ioan-Tiberiu Tofolean: „Noul Legislativ trebuie să pună pe primul plan problemele cetățenilor și să renunțe la cele personale“

În această ediție, cotidianul „Telegraf” continuă campania de prezentare a candidaților liberali din Constanța la alegerile parlamentare, care vor avea loc în 11 decembrie. De data aceasta vă prezentăm un interviu cu prof. univ. dr. Ioan-Tiberiu Tofolean, un reputat medic constănțean. Candidat de pe locul 6 în lista pentru Camera Deputaților, Ioan-Tiberiu Tofolean și-a început cariera profesională imediat după absolvirea Facultății de Medicină Generală IMF Cluj-Napoca în 1986. Deține din 1998 titlul științific de doctor în medicină, obținut la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. A fost manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța în 2005 și medic-șef al Secției Clinice de Gastroenterologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în perioada 2007 - 2011. De asemenea, Tofolean a contribuit la înființarea Clinicii de Gastroenterologie, în 2007, și a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, în 2008, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Actualmente, Tofolean este membru al Comisiei de Sănătate a Consiliului Județean Constanța și membru al Organizației Municipale a PNL Constanța, din 2009.

Reporter (Rep.): De ce candidați?

Ioan-Tiberiu Tofolean (I.T.T.): Am acumulat o experiență vastă în cei 30 de ani de activitate profesională, pe care vreau să o pun în slujba constănțenilor în Parlamentul României. Cunosc mare parte din problemele sistemului medical și vreau să vin cu soluții pentru rezolvarea lor.

Rep.: Cum v-aţi caracteriza în câteva cuvinte? Care consideraţi că ar fi într-un cuvânt atuul dvs.?

I.T.T.: Sunt un om pragmatic, logic și temeinic, orientat către soluții. Viața m-a învățat că dialogul și seriozitatea sunt esențiale în reușita proiectelor de orice fel. Cu aceste principii intru în competiția electorală alături de colegii mei și sunt încrezător că vom obține un rezultat bun.

Rep.: În ce măsură credeți că experiența dvs. profesională vă va ajuta în activitatea parlamentară?

I.T.T.: Cred și sper că destul de mult. Lucrez de 30 de ani în sistemul medical public și de 25 de ani în învățământul medical universitar public. În munca de zi cu zi am întâmpinat numeroase situații dificile din cauza legislației și doresc să contribui la îmbunătățirea sistemului legislativ din domeniul medical și din cel universitar.

Rep.: Care este prima problemă pe care doriți să o rezolvați pentru județul Constanța din postura de deputat?

I.T.T.: O mare durere pentru mine și pentru constănțeni este lipsa unui spital regional. Nevoia este una urgentă, pentru că numai în municipiul Constanța există un deficit de 400 de paturi. E un paradox cu acest județ: deși este unul dintre cele mai mari ca număr de locuitori din țară și de o importanță indiscutabilă dată de poziția strategică, a fost sărit mereu de la proiectele importante. Acest lucru trebuie să se schimbe.

Rep.: Actualul Parlament are, în momentul de față, o imagine nu tocmai bună. Ce ar trebui să facă noul Legislativ pentru a scăpa de această „moștenire“?

I.T.T.: Va fi greu de schimbat imaginea Parlamentului, dar nu imposibil. PNL a dat semnalul recredibilizării Legislativului: parlamentarii noștri nu au făcut scut în fața justiției cum fac cei din PSD, nu și-au votat pensii speciale cum au făcut pesediștii și au venit la alegerile parlamentare cu 60% oameni noi. Noul Legislativ trebuie să pună pe primul plan problemele cetățenilor și să renunțe la cele personale. E nevoie de multă seriozitate și dorință de a munci, iar cetățenii vor aprecia acest lucru.

Rep.: De ce ar trebui să voteze locuitorii judeţului candidații PNL Constanţa?

I.T.T.: Pentru că au o alternativă mult mai bună față de PSD. Candidații PNL Constanța, cu o singură excepție, sunt noi, care nu au mai fost în Parlament. La PSD majoritatea sunt parlamentari vechi, care nu au făcut nimic pentru județul nostru.

Rep.: Ce doriți să le transmiteți constănțenilor?

I.T.T.: Să aibă curajul să voteze singura alternativă la PSD.

Citește și:

„Prioritățile mele sunt legate de protecţia mediului în Constanţa“

„Cetățenii vor reînnoirea clasei politice. Voi contribui la această schimbare“

„Dacă nu vă place actuala clasă politică, schimbați-o!“

PNL Constanța a depus listele de candidați la BEJ12
Pagina a fost generata in 0.2454 secunde