O navă sub pavilion panamez, naufragiată în Marea Neagră. Cinci marinari, salvați

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O navă sub pavilion panamez, naufragiată în Marea Neagră. Cinci marinari, salvați

Externe 19 Aprilie 2017 / 09:59 3222 accesări
Nava Geroi Arsenala

Nava Geroi Arsenala

Cel puțin doi marinari s-au înecat miercuri în urma naufragiului în Marea Neagră al unei nave cargou cu echipaj format din marinari ruși, ucraineni și georgieni, a anunțat Ministerul rus pentru Situații de Urgență. "Echipele de salvare au găsit corpurile a doi membri ai echipajului", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a filialei ministerului în Crimeea, Elizaveta Miroșnitcenko, care a precizat că operațiunea de salvare continuă.

O altă persoană, de naționalitate ucraineană, a fost găsită în stare de hipotermie și a fost luată în grijă de către medici, a adăugat ministerul într-un comunicat. Ministerul nu a dat nicio informație cu privire la soarta altor nouă marinari ai echipajului care număra doisprezece membri în total. Echipajul era format din nouă ucraineni, doi ruși și un georgian, a precizat Comitetul de anchetă rus într-un comunicat. Naționalitatea marinarilor decedați nu a fost precizată.

O anchetă a fost deschisă pentru a determina dacă naufragiul a fost provocat de încălcarea normelor de siguranță. Nava, care naviga sub pavilion panamez, transporta cereale. Ea părăsise portul Azov din sudul Rusiei și se îndrepta spre Turcia. Ea s-a scufundat în Strâmtoarea Kerci, care separă Marea Azov și Marea Neagră, potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență.12
Pagina a fost generata in 0.1426 secunde