O noapte de concerte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De la un club la altul...

O noapte de concerte

Monden 17 Noiembrie 2014 / 00:00 357 accesări

Seara de sâmbătă a vibrat pe pulsul distracției în oraș. E o tradiție de ani, o stare de spirit generală pe care constănțenii tineri au adoptat-o în masă, astfel că atunci când este sâmbătă noapte... se știe! Localurile sunt arhipline. Așa a fost și în sâmbăta care a trecut, iar printre evenimentele anunțate în prealabil prin cluburi s-au numărat și mai multe concerte interesante de rock, blues sau folk. Recitalurile cu artiști extrem de îndrăgiți în întreaga țară i-au atras pe constănțenii de toate vârstele, care s-au distrat în mod civilizat, dar pe cinste.

BLUES AMERICAN LIVE Înainte ca „nebunia” de noapte să se dezlănțuie în clubul Doors, la o nouă petrecere „Green Light District”, scena a aparținut unor veterani de blues și jazz. Percuționistul Corneliu Stroe și fiica sa, solista și chitarista Roxana Stroe, împreună cu basistul Tibi Duțu l-au acompaniat într-un mod deosebit pe invitatul lor special pentru recitalul de blues, Clay Windham din Texas. Timp de două ore, cei patru artiști au oferit o „demonstrație” de măiestrie și au ridicat publicul în picioare. „A fost un concert cu o audiență bună, cu mulți iubitori de blues din Constanța… ne-au obligat la două bisuri. Cu un așa public iese un concert extraordinar, cu o dinamică bună, ceea ce e mai greu de găsit în Constanța din acest punct de vedere. La mare avem un public foarte pretențios. Clay Windham cântă cu Roxana de vreo doi ani, de când e în țară. Omul acesta e un fel de misionar al blues-ului. S-a mutat în Europa în urmă cu foarte mulți ani, a stat în Iugoslavia, în Bulgaria. El ne arată blues-ul original, așa cum e în America, ne arată cum să-l abordăm. Îi plac românii și muzicienii de aici. E foarte importantă prezența lui pe scenele din țara noastră”, a declarat Corneliu Stroe despre concert și despre colegul american de scenă.

LA CHITARĂ ȘI VIOARĂ Ducu Bertzi este un nume greu al muzicii românești, un artist care umple sălile de spectacole și cluburile de două decenii, de când interpretează „Floare de colț”, cea mai cunoscută piesă a sa. Artistul a fost prezent pe scena localului Relax Café din centrul orașului, alături de violonistul Mihai Neniță. Cel din urmă a încălzit atmosfera într-un mod foarte original, interpretând piese cunoscute doar din vioară și diverse acorduri improvizate de folk sau country. Cei doi artiști au umplut localul și au ținut în priză publicul care a bătut din palme pe parcursul întregului recital. Spectatorii au profitat apoi de prezența lui Ducu pentru autografe și poze.

„HOPA HOPA” CU BOSQUITO Trupa Bosquito continuă să genereze entuziasm prin prezența sa pe scenele din țară, așa cum s-a întâmplat și sâmbătă, pe scena clubului Phoenix. Radu Almășan și colegii săi s-au bucurat de un public foarte primitor și foarte dinamic, un public care a dansat și a cântat la unison piesele latino-rock din repertoriul binecunoscut al trupei brașovene, printre care și „Hopa hopa”, „Întuneric în culori”, „Două mâini” etc. La concertul Bosquito a fost o atmosferă cu adevărat incendiară, tipică serilor de sâmbătă la concertele live din Phoenix, unde vor mai veni câteva trupe extrem de îndrăgite până la sfârșitul anului.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.7955 secunde