„O noapte la Veneţia”, la poalele Cetăţii Devei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Spectacol de gală pe covorul roşu

„O noapte la Veneţia”, la poalele Cetăţii Devei

Monden 20 Iulie 2015 / 00:00 2744 accesări

Pe covorul roşu au păşit iubitorii muzicii de operetă, care au venit la Deva, joi, din judeţul Hunedoara şi din împrejurimi pentru a asculta...  „O noapte la Veneţia”, în versiune 100% constănţeană. Invitaţii au fost întâmpinaţi cu arii din operă şi de domniţe în costume medievale la Palatul Magna Curia, fiind îndrumaţi să-şi ocupe locurile din faţa scenei, amplasate în zona Lapidariului Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva. Apoi a început povestea: „O noapte la Veneţia”, sub cerul înstelat de iulie, văzut de la poalele Cetăţii Devei, aflată în proces de restaurare încă din 2009. Spectacolul realizat de soliştii, balerinii, corul şi orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” - fără a uita aportul nepreţuit al personalul tehnic, nevăzut de ochii spectatorilor, dar esenţial pentru reuşita unui eveniment - a fost un succes.

CÂNTEC, DANS ŞI VESELIE Sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu, s-a cântat şi s-a dansat mult şi s-a râs mult pe măsură, iar publicul a gustat din plin replicile pline de duh ale  personajelor, farsele şi răsturnările spectaculoase de situaţie. Iubitorii operetei au petrecut o seară greu de uitat alături de Papaccoda (baritonul Stefan Popov), bucătarul specializat în macaroane şi peşte cu ceapă, şi de iubita  sa, Ciobeletta, redată cu vervă şi umor de tânăra soprană Smaranda Drăghici, alături de prietenii lor, vânzătoarea de peşte Annina, întruchipată cu talent de Laura Eftimie, şi iubitul ei, bărbierul Caramello (Răzvan Săraru). Ei s-au amuzat copios văzându-i pe ducele de Urbino (Doru Iftene) pus pe cuceriri galante şi pe cei trei senatori (Constantin Acsinte, Adrian Bădilă şi Laurenţiu Severin) aflaţi în goană după funcţii. La succesul spectacolului au contribuit şi soliştii Lucia Mihalache şi  Bogdan Ocheşel, care au întruchipat cuplul „ilegal” de îndrăgostiţi: Barbara - Enrico.

„LA BAL MASCAT, E MINUNAT!” Spectacolul a avut ritm, culoare şi a pulsat de viaţă. Cu siguranţă, publicul a părăsit Lapidariul Muzeului Deva, fredonând în gând: „La bal mascat, e minunat / Săruţi când vrei, pe cine vrei / Şi eşti iertat de eşti mascat / Când eşti mascat, e minunat”.

„O noapte la Veneţia” a fost cel de-al doilea spectacol din programul Festivalului „Opera Nights”, care s-a deschis cu o zi înainte, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, cu opera „Traviata”, de Verdi. Vineri seară, tot în casa... Corvinilor, legendarul rege al Babilonului, Nabucodonosor, şi-a depănat povestea. Sâmbătă, frumoasa prinţesă etiopiană Aida a venit la Deva, iar duminică, „Liliacul” lui Johann Strauss-fiul s-a întâlnit cu melomanii în curtea Castelului Corvinilor, acolo unde... liliecii sunt la ei acasă. „Opera Nights” se va încheia la Deva, pe 20 iulie, cu un Bal al Operei.12
Pagina a fost generata in 0.1306 secunde