O nouă cerere de aviz pentru urmărire penală în cazul lui Gabriel Oprea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O nouă cerere de aviz pentru urmărire penală în cazul lui Gabriel Oprea

17 Februarie 2016 / 12:42 336 accesări

Direcția Națională Anticorupție cere aviz, din partea Senatului, pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne, senatorul Gabriel Oprea, în dosarul fostului șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă, Nicolae Gheorghe.

Direcția Națională Anticorupție anunță într-un comunicat de presă, că “a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, la data faptei viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu.”

Procurorii au solicitat urmărirea penală a lui Gabriel Oprea în dosarul lui Nicolae Gheorghe, fost șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă (D.I.P.I.).

În solicitarea către Senat, procurorii arată că “la data de 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul suspecților Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă și Pavel Gabriel-Nicolae, șef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor”.

În perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului Audi A8.

Conform Direcției Naționale Anticorupție, achiziționarea autoturismului s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale care limitează astfel de investiții din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție.

Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, mai susțin procurorii.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1511 secunde