O nouă opțiune lansată de Facebook

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O nouă opțiune lansată de Facebook Opţiunea permite gestionarea datelor personale despre activitatea online în afara reţelei sociale
Tehnologie 21 August 2019 / 13:56 2439 accesări 0 comentarii

Compania Facebook a anunţat, marţi, că va lansa un instrument ce permite utilizatorilor să gestioneze datele personale primite de reţeaua de socializare de la alte site-uri şi aplicaţii despre activitatea lor online în afara platformei de sociale.

Opţiunea de "ştergere a istoricului" de navigare a fost lansată la peste un an după ce a fost anunţată iniţial de către fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, ca parte a măsurilor de sporire a confidenţialităţii utilizatorilor după scandalul Cambridge Analytica. Însă, noua opţiune nu va şterge efectiv informaţiile de pe serverele Facebook, ci doar va "deconecta" datele de contul utilizatorului, subliniază jurnaliştii de la The Guardian.

Noul instrument oferă utilizatorilor acces la "activitatea în afara Facebook", adică datele primite de reţeaua socială de la alte site-uri şi aplicaţii cu scopul personalizarii reclamelor. Opţiunea "Activitate în afara Facebook vă prezintă un rezumat al aplicaţiilor şi site-urilor web care ne trimit informaţii despre activitatea dvs., şi vă permite, dacă doriţi, să ştergeţi aceste informaţii din contul dvs.", se arată într-un comunicat dat publicităţii de compania care administrează reţeaua socială. "Acesta este o altă modalitatea de a oferi oamenilor mai multă transparenţă şi control pe Facebook", subliniază compania.

Stephanie Max, manager de produs la Facebook, a admis că această opţiune ar putea afecta veniturile din reclame ale companiei, având în vedere rolul major al datelor despre obiceiurile de navigare pentru furnizarea de reclame personalizate. Noua opţiune este introdusă mai întâi în Irlanda, Spania şi Coreea de Sud, urmând ca în lunile următoare să fie lansată la nivel mondial.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1268 secunde