O nouă ZI LIBERĂ pentru români! Cât vor sta acasă în noul an

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O nouă ZI LIBERĂ pentru români! Cât vor sta acasă în noul an
Social 01 Ianuarie 2018 / 08:18 2529 accesări 1 comentariu

O nouă zi liberă pentru români! Parlamentari de la toate partidele propun ca pe lângă cele 14 zile libere legale, să mai fie adăugată încă una, şi anume Vinerea Mare.

Un proiect de lege redactat în acest sens prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală, nelucrătoare. Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paștelui și, astfel, ultima vineri din Postul Mare.

Potrivit proiectului, Vinerea Mare este sărbătoare legală în 16 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii, iar confom calendarului sărbătorilor legale stabilit de Comisia Europeană va fi în 2018 și pentru instituțiile Uniunii Europene.

ZILE LIBERE LEGALE 2018

- 1 și 2 ianuarie (luni și marți)

- 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române (miercuri)

- 8 și 9 aprilie, prima și a doua zi de Paști (duminică și luni)

- 1 mai, Ziua Muncii (marți)

- 1 iunie, Ziua Copilului (vineri)

- 27 și 28 mai, prima și a doua zi de Rusalii (duminică și luni)

- 15 august, Adormirea Maicii Domnului (miercuri)

- 30 noiembrie, Sfântul Andrei (vineri)

- 1 decembrie, Ziua Naționala a României (sâmbătă) - 25 și 26 decembrie, prima și a doua zi de Crăciun (marți și miercuri)

Sursa: codul muncii

Loading...

1 comentariu

Costea 12:26:21 / 02 Ianuarie 2018
@@@

Parlamentarii cred ca daca ei dorm in parlament ,toata lumea trebuie sa doarma!Atunci si celelalte zile sa fie libere,lunea e dupa duminica,martea trei ceasuri rele,miercurea incepe cu M ca martea,joi are trei litere, vineriea e mare,sambata e stramta si duminica lasata de la dumnezeu.Doar asa îi ajungem pe japonezi din urma.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2015 secunde