O parte din migranții africani de pe nava Open Arms, instalați în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Veniți din Africa O parte din migranții africani de pe nava Open Arms, instalați în România
Social 18 August 2019 / 18:04 1441 accesări 0 comentarii

Nava ONG-ului spaniol Open Arms, care are la bord 107 migranţi recuperaţi pe Mediterana, îi va debarca pe aceştia în portul spaniol Algeciras, de unde vor fi redistribuiţi în şase state UE care au acceptat să-i primească, între care şi România, a anunţat, duminică, guvernul de la Madrid.

Debarcarea acestor migranţi, majoritatea africani, ar fi trebuit să se realizeze în Italia după ce respectivele şase state au acceptat să-i preia, dar ministrul italian de interne Matteo Salvini a refuzat să permită acostarea navei ONG-ului spaniol. El a acceptat totuşi sâmbătă debarcarea a 27 de prezumtivi minori neînsoţiţi. ''Răspunsul de neconceput al autorităţilor italiene, concret, cel al ministrului de Interne Matteo Salvini, de a-şi închide toate porturile, precum şi dificultăţile exprimate de alte state din Mediterana Centrală, au determinat Spania să conducă din nou răspunsul faţă de o criză umanitară'', afirmă într-un comunicat guvernul de la Madrid. La rândul său, premierul socialist spaniol Pedro Sanchez a apreciat, într-o postare pe Twitter, că ''este necesar să se stabilească o soluţie europeană ordonată şi susţinută, care să răspundă provocării migraţiei conform valorilor UE de progres şi umanism''.

Întrucât navele diferitelor ONG continuă în apropierea Libiei operaţiunile de preluare a migranţilor africani ce încearcă să ajungă în Europa, Italia şi Malta şi-au închis porturile pentru aceste nave, autorizând acostarea lor numai după ce alte state ale UE au acceptat să preia migranţii aflaţi la bordul lor. "Umanitatea nu înseamnă să ajuţi traficanţi şi ONG-uri", a declarat ministrul Salvini, acuzând fostul guvern de la Roma că a permis în anii trecuţi debarcarea nestingherită a migranţilor în Italia. "Din cauza acestui presupus concept de umanitate în anii de guvernare democrată, Italia a devenit tabăra de refugiaţi a Europei", a spus el, afirmând că "umanitate înseamnă mai degrabă să investeşti serios în Africa decât să deschizi porturile italiene".Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1845 secunde