O persoană din conducerea DIPI a refuzat declasificarea înscrisurilor probe în dosarul lui Oprea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O persoană din conducerea DIPI a refuzat declasificarea înscrisurilor probe în dosarul lui Oprea

Justiție 29 August 2016 / 13:14 446 accesări

Procurorii DNA efectuează cercetări în legătură cu refuzul unei persoane din conducerea DIPI de a începe procedura de declasificare a înscrisurilor reținute ca mijloace de probă în dosarul în care era anchetat fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.

"După constituirea dosarului penal nr. 20/P/2016 la Direcția Națională Anticorupție, una dintre persoanele din conducerea DIPI a refuzat, cu încălcarea legii, să înceapă procedura de declasificare a înscrisurilor reținute ca mijloace de probă în dosar, astfel încât să fie excluse o serie de probe ce ar fi susținut acuzațiile aduse de procurori, în respectiva cauză penală. Fiind avertizată asupra consecințelor faptei sale, persoana respectivă a refuzat să pună la dispoziția procurorului o serie de înscrisuri, a căror predare fusese dispusă conform Codului de procedură penală, în dosarul menționat", arată DNA, într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

DNA a dispus efectuarea urmăririi penale pentru mai multe infracțiuni, între care deturnare de fonduri, abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și obstrucționarea justiției, fapte ce ar fi fost comise de angajați din MAI — Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI), între care și persoane care dețin sau au deținut funcții de conducere în respectiva instituție.12
Pagina a fost generata in 0.1908 secunde