O româncă a câştigat concursul Travel Photography Competition

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O româncă a câştigat concursul Travel Photography Competition

Cultură 18 Februarie 2015 / 00:00 431 accesări

Alecsandra Raluca Drăgoi, o tânără de 22 de ani, originară din Iași și stabilită de mai mulţi ani la Londra, a câştigat concursul Travel Photography Competition 2015, organizat de revista National Geographic Traveller. Imaginea care a obţinut aprecierea juriului surprinde una dintre cele mai frumoase tradiţii de Anul Nou din România, „jocul  ursului”. Fotografia a fost realizată de Alecsandra în Comăneşti, judeţul Bacău, fiind desemnată finalistă la categoria „People”.

„Participanţii se îmbracă în blănuri de urs care au fost păstrate timp de sute de ani, nu provin de la urşi care au fost ucişi în timpul acestui ritual şi nici special pentru acest obicei. Ursul este un simbol al României, iar când am descoperit această tradiţie am fost fascinată”, a spus Alecsandra Raluca Drăgoi.

O POVESTE CAPTIVANTĂ Referitor la alegerea făcută, art editor-ul de la National Geographic Traveller, Chris Hudson, a spus: „Aceasta a fost una dintre imaginile noastre favorite imediat ce a fost înscrisă în concurs. Este o poveste captivantă care se desfăşoară în această imagine şi care îl face pe privitor să vrea să ştie mai mult. La National Geographic Traveller, ne mândrim cu faptul că prezentăm lumea din jurul nostru, de la subiecte atrăgătoare şi convingătoare, la controverse, iar Alecsandra a făcut exact acest lucru”.

Această imagine, la fel ca şi celelalte fotografii care au fost declarate finaliste, va putea fi admirată la galeria londoneză Theprintspace, într-o expoziţie cu vânzare. De asemenea, reproduceri după aceste imagini vor fi incluse într-un supliment foto gratuit al numărului din luna aprilie al revistei National Geographic Traveller din Marea Britanie.

Taguri articol


12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.233 secunde