O româncă de 39 de ani este viceprimar la Berlin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O româncă de 39 de ani este viceprimar la Berlin

Externe 04 Ianuarie 2017 / 13:53 1698 accesări

Ramona Pop

Ramona Pop

Despre români s-au spus multe de-a lungul timpului și, în ciuda imaginii negative pe care unii politicieni din Marea Britanie, spre exemplu, se străduiesc să ne-o facă, faptele bune estompează și faptele reprobabile ale unor conaționali de-ai noștri. Fie că vorbim despre cercetători români sau de simpli muncitori constructori apreciați peste hotare, România chiar are cu ce se mândri. Ultima izbândă a unui român de peste hotare este cea a Ramonei Pop, care a ajuns viceprimar al capitalei germane. Un lucru cu siguranță bun și care demonstrează că perfecționismul și corectitudinea germane au apreciat valoarea „Made in Romania“.

Alegerile locale desfășurate pe data de 8 decembrie în Germania au avut și un succes românesc. Ramona Pop, candidând din partea Partidului Verde, a obținut una din cele două funcții de viceprimar al Berlinului. Potrivit informațiilor oferite de ActiveNews, funcția deținută de româncă (Bürgermeister)este echivalentul celei de viceprimar din țara noastră, în vreme ce atribuțiile unui primar le îndeplinește, în Berlin, unRegierender Bürgermeister(primar guvernator). Probabil îngrijorată de eterna reformă prin care trec învățământul, dar și rețeaua de transporturi din România natală, în timpul campaniei electorale, Ramona Pop a promis că va lupta pentru modernizarea unităților de învățământ școlar și preșcolar, dar și pentru introducerea mai multor trenuri de tip S-Bahn, în cadrul rețelei publice de transport.

Ramona Pop a părăsit România la vârsta de 11 ani. Ea s-a născut la Timișoara, în urmă cu 39 de ani. Studiile medii și le-a efectuat la Münster, iar cele universitare la Berlin, în cadrul Institutului „Otto Suhr“. La vârsta de 20 de ani, Ramona Pop a devenit membru al partidului Die Grünen (Bündnis 90), iar la 24 de ani a ajuns cel mai tânăr membru al Parlamentului regional.12
Pagina a fost generata in 0.1604 secunde