O româncă, printre islamiștii monitorizați de autoritățile austriece

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O româncă, printre islamiștii monitorizați de autoritățile austriece

29 Iulie 2016 / 19:31 389 accesări

Autorităţile din Austria sunt preocupate de riscul unor atacuri teroriste, dezvăluind că sunt monitorizaţi sute de islamişti, inclusiv o femeie de origine română convertită la islam care ar locui în Viena, relatează site-ul publicaţiei Kronen Zeitung.

Ministrul austriac de Interne, Wolfgang Sobotka, atrage atenţia că situaţia în materie de securitate în Europa a continuat să se înrăutăţească începând din ianuarie 2015, când au fost comise primele atentate la Paris, în redacţia revistei satirice Charlie Hebdo.

Oficialul guvernamental austriac a dat asigurări că serviciile de securitate au primit echipamente ultramoderne, legislaţia antiteroristă a fost modificată, iar Direcţia federală pentru protecţia Constituţiei şi combaterea terorismului (BVT) are personal suplimentar.

Autorităţile austriece monitorizează aproape 300 de islamişti care au participat la conflictele din Siria şi Irak.

Potrivit publicaţiei Kronen Zeitung, printre persoanele care ar fi monitorizate de serviciile de securitate austriece s-ar număra şi o femeie de origine română care locuieşte în Viena şi care ar fi postat pe Facebook o imagine cu o armă de foc. Nu există detalii despre situaţia acestei presupuse islamiste.

Taguri articol


12