O stradă din Constanța este impracticabilă de 10 ani!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mai rău ca-ntr-un cătun O stradă din Constanța este impracticabilă de 10 ani!
Social, Administrație 03 Noiembrie 2019 / 14:16 887 accesări 1 comentariu

„Strada“ Constantin Bobescu din cartierul Compozitorilor

„Strada“ Constantin Bobescu din cartierul Compozitorilor

„Strada“ Constantin Bobescu din cartierul Compozitorilor

„Strada“ Constantin Bobescu din cartierul Compozitorilor

Strada Constantin Bobescu se află într-unul dintre cele mai noi cartiere din Constanţa, Compozitorilor, care s-a dezvoltat foarte mult în ultimul deceniu. Startul a fost dat de fostul primar Radu Mazăre, care a dispus construirea în zonă a mai multor blocuri pentru tineri. Cu excepţia zonei construite de Primăria Constanţa în urmă cu aproape 10 ani, restul străzilor din cartier au început să fie asfaltate, câte una - câte una abia în urmă cu doi ani. Și în prezent este în curs de asfaltare una dintre străzile acestui cartier. Așadar, chiar şi acum mai există porţiuni pe care administraţia locală nu a aruncat nici măcar piatră, iar în cea mai gravă situaţie se află strada Constantin Bobescu, de aproape 1,5 kilometri, care leagă două zone importante din oraş şi care, dacă ar fi practicabilă, ar putea descongestiona semnificativ traficul din această zonă.

Pentru locatari, strada este un coşmar atât în perioada secetoasă a anului, atunci când praful le invadează balcoanele şi terasele, cât şi în perioada rece sau ploioasă, atunci când oamenii trebuie să încalţe cizme sau să-şi înfăşoare pantofii cu pungi de plastic până când ajung la asfalt. Singura bucurie este atunci când ninge abundent pentru că strada poate fi circulată la fel ca celelalte din oraş.

Din acest motiv, nici taxiurile nu intră pe strada Constantin Bobescu, iar persoanele care au nevoie de serviciile de taximetrie trebuie să meargă câteva sute de metri până ajung la asfalt.

„Mai rău ca la ţară. La ţară, mai aveam asfalt, dar aici… Păi ce, acolo e o zonă unde îţi trebuie bac să treci când plouă. Urât, urât, nu se interesează nimeni. E insuportabil şi plătim taxe ca cei care stau în centru”, spune unul dintre locatarii din zonă.

Primăria Constanţa spune că strada nu a fost asfaltată până acum pentru că există o neconcordanţă în actele cadastrele, dar că a început să lucreze la documentaţie şi, cel mai probabil, anul viitor va începe modernizarea drumului.

„Măsurătorile cadastrale preliminare au indicat o neconcordanţă între ampriza străzii identificată în teren cu limitele de proprietate înregistrate la OCPI şi cea care reiese din planurile urbanistice. În prezent, se lucrează la clarificarea acestor aspecte. Pentru strada Constantin Bobescu a fost demarată procedura de proiectare, faza studiu de fezabilitate. Din experienţa de până acum, o astfel de documentaţie poate dura aproximativ 8 luni de zile, până la obţinerea autorizaţiei de construire”, au declarat reprezentanţii Primăriei Constanţa prin Biroul de presă.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2314 secunde