O variantă de coronavirus rezistent la vaccin se răspândește în New York

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O variantă de coronavirus rezistent la vaccin se răspândește în New York

Sănătate 25 Februarie 2021 / 17:17 802 accesări

Noua variantă B.1.526 a fost descoperită de două grupuri de cercetători care au lucrat independent, unul de la Institutul de Tehnologie California (Caltech), iar celălalt de la Universitatea Columbia.

Această tulpină conține o mutație ce ajută virusul să evite sistemul imunitar și are potențial de a reduce eficacitatea vaccinurilor.

Niciunul dintre cele două studii nu a fost evaluat de autoritățile americane încă.

Cercetătorii de la Caltech au descoperit varianta B.1.526 prin scanarea mutațiilor în sute de mii de secvențe genetice virale într-o bază de date numită GISAID.

Cercetătorii Universității Columbia au adoptat o abordare diferită. Au secvențiat 1.142 de probe de la pacienți din centrul lor medical. Au descoperit că 12% dintre persoanele cu coronavirus au fost infectate cu varianta nouă.

”Majoritatea pacienților locuiesc în cartiere apropiate de spital, în special Washington Heights și Inwood, însă au existat și alte câteva cazuri împrăștiate în întreaga zonă metropolitană, a spus dr. David Ho, directorul Centrului de Cercetare SIDA Aaron Diamond.

”Vedem cazuri în Westchester, în Bronx, Queens, Manhattan și în Brooklyn. Pare a fi răspândit, nu este un singur focar”, a mai spus dr. David Ho.

În același timp cercetătorii se așteaptă ca tulpina britanică, depistată până acum în două mii de cazuri, să devină cea mai răspândită formă de coronavirus în Statele Unite până la sfârșitul lunii martie.

Sursă: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2111 secunde