Oameni de afaceri ruşi, sancţionaţi de Kiev? O listă neagră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Oameni de afaceri ruşi, sancţionaţi de Kiev? O listă neagră

Externe 24 Mai 2018 / 17:23 1018 accesări
Oleg Deripaska

Oleg Deripaska

Nu este niciun secret că există oameni de afaceri ruşi care au interese în Ucraina şi chiar mai mult decât atât. Spe exemplu, omul de afaceri rus Oleg Deripaska, este proprietarul companiei Rusal, care deţine un mare combinat de aluminiu în Ucraina. Numele său apare, alături de al altor magnaţi ruşi pe o listă, extinsă recent, de persoane împotriva cărora prevede să aplice sancţiuni, potrivit unui document postat joi pe site-ul preşedintelui, notează Reuters.

Nu este clar care este efectul acestei liste negre, însă multe companii ruseşti au căutat deja să-şi lichideze activităţile legate de Ucraina din cauza unor sancţiuni anterioare. Restricţiile împotriva lui Deripaska ar putea avea un impact asupra operaţiunilor combinatului Mykolaiv din sudul Ucrainei, care este al doilea ca mărime al producătorului de aluminiu Rusal. Kievul a aplicat pentru prima dată sancţiuni împotriva a sute de companii şi entităţi ruseşti după anexarea de către Moscova a Crimeii în 2014 şi sprijinul ei pentru o revoltă separatistă prorusă în estul Ucrainei.

La începutul lunii mai, aceste restricţii au fost extinse pentru a le reflecta pe cele ale Statelor Unite, care au plasat pe lista neagră în aprilie oficiali şi oameni de afaceri din jurul preşedintelui Vladimir Putin - una dintre cele mai agresive acţiuni ale Washingtonului pentru a pedepsi Moscova pentru presupusul ei amestec în alegerile americane din 2016 şi alte "activităţi maligne". Lista actualizată a Ucrainei a fost publicată online joi, confirmând sancţiunile împotriva lui Deripaska, precum şi asupra altor magnaţi ruşi precum Viktor Vekselberg, proprietar cheie al holdingului Renova, şi Aleksei Miller, CEO al exportatorului rus de gaze Gazprom.12
Pagina a fost generata in 0.2109 secunde