Oana Calusa a adus „#Iubirea“ la Muzeul de Artă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Oana Calusa a adus „#Iubirea“ la Muzeul de Artă

Cultură 14 Iulie 2016 / 21:50 2817 accesări

În urmă cu 14 ani, Oana Calusa scria în versuri un „Monolog despre firul de iarbă”. Timpul a trecut, a părăsit Constanța pentru Marea Britanie, dar nu a pierdut niciodată plăcerea scrisului, pentru care a fost răsplătită încă din 1990, când a fost distinsă cu Premiul „Junimea”. Acum s-a hotărât să scrie despre iubirea văzută ca măsura tuturor lucrurilor. Toate impresiile despre sentimentul care dă sens existenței, despre viață, speranță și iertare le-a strâns într-un volum pe care l-a tipărit în orașul natal, la Editura „Ex Ponto”, și l-a lansat, joi seară, în prezența prietenilor, într-un cadru select, la Muzeul de Artă. Aprecierile pentru „#Iubire” au venit din partea primilor cititori ai cărții: gazda manifestării, directorul muzeului tomitan, dr. Doina Păuleanu, și prozatorul și publicistul Ovidiu Dunăreanu. Cunoscutul scriitor tomitan a apreciat simțul de observație vizuală și psihologică al Oanei Calusa și faptul că proza sa debordează de feminitate și sensibilitate, remarcând, totodată, că romanul de debut al tinerei scriitoare, „#Iubire”, este „o pledoarie pentru milă și iertare”. În final, Ovidiu Dunăreanu i-a recomandat autoarei să iasă din zona literaturii intimiste pentru a aborda și alte subiecte.

„Romanul acesta nu are o curgere narativă tip fluviu. Este mai mult o încadrare „picture in picture”. Personajele acestui roman trăiesc în prezent, dar își aduc în prezent trecutul”, a spus Oana Calusa. „Tema cărții este drama existențială a unor personaje care se simt neînțelese de către semeni, iar conflictul lor interior nu poate fi „tratat” decât prin iubire”, a subliniat autoarea.

Graficianul Leonte Năstase, prezent la eveniment, a dat culoare manifestării prin portretele-șarjă pe care le-a realizat la fața locului, iar tineri artiști pasionați de notele muzicale au conferit o sonoritate aparte momentului editorial.

Citește și:

Întâlnire sub semnul lui Cupidon

„Iubire“ la Muzeul de Artă

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2096 secunde