Obama critică decretul anti-imigrație emis de Trump

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Obama critică decretul anti-imigrație emis de Trump

31 Ianuarie 2017 / 10:23 339 accesări

Barack Obama, fostul președinte al SUA, a criticat ordinul executiv împotriva imigranților, emis de actualul lider de la Casa Albă și a susținut protestatarii care au ocupat aeroporturile americane pentru a-și exprima nemulțumirea în fața acțiunii Administrației Donald Trump, informează CNN.

”Un președinte se opune în mod fundamental noțiunii de discriminare față de indivizi, pe baza credinței sau religiei”, a declarat Kevin Lewis, purtător de cuvânt al lui Barack Obama.

Lewis a adăugat faptul că Obama crede că oamenii care protestează întreprind ”exact ceea ce ar trebui să aibă loc în momentul în care valorile americane sunt în pericol”, iar acest lucru îi sporește fostului președinte ideea de siguranță.

Aceasta este pentru prima dată când Barack Obama, ce a cedat puterea Administrației de la Casa Albă cu 11 zile în urmă, a criticat actuala președinție, încălcând un protocol nescris al foștilor președinți de a critica actualul Guvern.

Aceasta este totodată și prima declarație a acestuia de când a părăsit Casa Albă.

El s-a folosit de declarație și pentru a respinge comparația între ordinul de interdicție temporară a cetățenilor irakieni în SUA, emis de Obama în 2011 și decretul antimigrație a lui Donald Trump, ce vizează șapte state majoritar musulmane.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1901 secunde