Obama stă (încă) în calea fericirii prezidenţiale a lui Trump

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Obama stă (încă) în calea fericirii prezidenţiale a lui Trump
Externe 28 Februarie 2017 / 16:51 856 accesări 0 comentarii

Președintele SUA, Donald Trump, l-a acuzat marți, într-un interviu, pe predecesorul său, Barack Obama, că se află în spatele protestelor desfășurate împotriva sa și al scurgerilor de informații prin care s-ar dori compromiterea noii echipe de la Casa Albă, transmite agenția EFE. „Cred că președintele Obama se află în spatele lor, fără îndoială că oamenii săi sunt în spatele acestor acțiuni”, a afirmat Trump în interviul acordat programului matinal „Fox & Friends“. El a spus în continuare că are unele bănuieli în legătură cu cine ar putea oferi presei informații secrete despre noua administrație de la Casa Albă și despre unele agenții guvernamentale, amintind totodată că în toate aceste instituții încă se mai află oameni din administrația lui Obama. „Văd relatări cum că Donald Trump nu a dispus ocuparea a sute de posturi, dar acest lucru se datorează, în multe cazuri, faptului că nu dorim să ocupăm aceste posturi”, a indicat noul președinte american. Anterior el a promis că va reduce numărul funcționarilor publici, dar presa și unii comentatori sunt surprinși de întârzierea numirilor pentru unele posturi de rang înalt, inclusiv în Departamentul de Stat și în Departamentul Apărării.

Conform relatărilor din presă, Departamentul de Stat va fi una dintre instituțiile afectate de reducerile de cheltuieli publice necesare pentru suplimentarea bugetului Apărării cu 54 de miliarde de dolari.

În interviul acordat marți dimineață, Trump a vorbit și despre o informație apărută în publicația „Politico“ cu privire la verificarea telefoanelor mobile ale personalului Casei Albe de către purtătorul de cuvânt Sean Spicer, care ar fi încercat astfel să-i descopere pe cei care transmit presei informații confidențiale. „Eu aș fi făcut-o într-un alt mod, dar sunt de acord cu el”, a spus liderul de la Casa Albă.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1196 secunde