Obama știe: „Austeritatea a contribuit la încetinirea creşterii economice în UE“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Obama știe: „Austeritatea a contribuit la încetinirea creşterii economice în UE“

Externe 18 Octombrie 2016 / 14:57 697 accesări

Pe final de mandat, liderul de la Casa Albă emite judecăți de valoare. Într-un interviu acordat cotidianului italian ”La Repubblica”, Barack Obama s-a declarat convins că ”măsurile de austeritate adoptate de Uniunea Europeană au contribuit la încetinirea ritmului creşterii economice. În anumite ţări, am observat ani de stagnare economică, situaţie care a alimentat frustrările economice şi preocupările pe care le vedem pe întregul continent, mai ales în rândul tinerilor, care au o probabilitate mai mare de a fi şomeri. Este necesară aplicarea de reforme pentru creşterea productivităţii, stimularea investiţiilor private şi a inovaţiilor”. Liderul de la Casa Albă a pledat pentru măsuri de susţinere a creşterii economice.

Din păcate pentru Obama și poporul american, dacă tinerii europeni se simt frustrați, au probleme economice și umflă statisticile legate de șomaj, peste ocean, din cauza campaniei electorale pline de dezvăluiri incendiare atât despre republicanul Donald Trump, cât și despre democrata Hillary Clinton, tinerii americani au început să prefere... comunismul! Un studiu recent demonstrează că, din 2.300 de americani cu vârste de peste 16 ani, 45% ar vota pentru un socialist. ”Raportul anual asupra atitudinii SUA față de socialism” a arătat că peste jumătate din americanii intervievați i-ar prefera pe George W. Bush și pe Bernie Sanders în detrimentul lui Hillary Clinton (41% împotrivă), lui Donald Trump (49% vot negativ) și lui Vladimir Putin (46% împotrivă). 53% dintre tinerii americani susțin că sistemul economic al țării nu funcționează pentru a-i ajuta, ci dimpotrivă. De asemenea, 4 din 10 americani ar cere schimbarea completă a sistemului economic american. Cei mai mulți dintre cei care au participat la studiu nu îi cunosc pe liderii comuniști Mao Zedong (42%), Che Guevara (40%), Lenin (33%) și Stalin (18%), informează jurnaliștii de la Russia Today.

Sondajul realizat de Fundația Memorială a Victimelor Comunismului a vrut să tragă un semnal de alarmă asupra istoriei și ideologiei comuniste și să educe tânăra generație cu privire la comunism. S-a demonstrat că 57% dintre americani au avut o părere nefavorabilă despre comunism, tinerii fiind de acord cu această opinie doar în proporție de 37%.12