„Occidentul provoacă terorismul în lumea musulmană“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce noutate!

„Occidentul provoacă terorismul în lumea musulmană“

Externe 06 Iulie 2016 / 15:07 255 accesări

Musulmanii au ieșit din postul Ramadanului, dar în multe colțuri ale lumii, aceștia sunt de-a dreptul terorizați de fundamentaliștii islamici care luptă pentru impunerea unui altfel de Islam, unul al intoleranței, asasinatelor și răzbunării, contrar învățămintelor sacre de iertare și iubire pe care, de altfel, le propovăduiește orice religie. În acest context, liderul spiritual suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a acuzat, miercuri, statele occidentale că... provoacă terorismul în lumea musulmană. În ciuda acordurilor de apropiere semnate de Iran cu statele occidentale, ayatollahul o ține pe a lui și, am putea spune, pe a multora, afirmând că, ”din păcate, sărbătoarea Eid al-Fitr a fost transformată în acest an, în unele țări musulmane, în ceremonii funerare, de către teroriști care doresc să prezinte Islamul fals ca fiind adevăratul Islam. Asemenea crime sunt rezultatele creșterii terorismului de către serviciile secrete din SUA, Israel și Marea Britanie. Cu toate acestea, creatorii terorismului vor suferi consecințele actelor lor”, a avertizat el, citat de Agerpres.

Între timp, parcă pentru a demonstra veridicitatea afirmațiilor făcute de ayatollah, gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat, miercuri, un atentat sinucigaș soldat cu 16 morți, în urmă cu o zi, în cartierul kurd din Hassake, oraș din nord-estul Siriei, chiar înainte de celebrarea sărbătorii Eid al-Fitr, care marchează sfârșitul Ramadanului. În Irak, bilanțul victimelor atentatului SI de la sfârșitul săptămânii trecute din Bagdad a ajuns la cel puțin 250 de morți, în timp ce peste 330 de persoane au fost rănite. Atacul din capitala irakiană s-a produs la o oră la care majoritatea familiilor erau la cumpărăturile pentru sărbătoarea Eid-al-Fitr.

NOI AMENINȚĂRI

SI a avertizat cu atacuri repetate în Bangladesh, până când va fi introdusă legea islamică (Sharia), afirmând că uciderea a 20 de persoane într-un restaurant din Dhaka, săptămâna trecută, este doar ”o frântură din ceea ce urmează să vină”. Vinerea trecută, cinci militanți SI din Bangladesh, provenind din familii educate și înstărite, au luat cu asalt restaurantul din Dhaka, ucigând clienți din Italia, Japonia, India și SUA. Amenințarea SI a fost făcută de combatantul Abu Issa al-Bengali din Bangladesh, într-o înregistrare video. Bangladeshul a respins revendicarea de către SI a atacului și a acuzat o grupare militantă internă. Atentatul din Dhaka a fost unul dintre cele mai sângeroase din Bangladesh, unde rețelele teroriste Stat Islamic și Al-Qaida au revendicat o serie de asasinări ale unor persoane cu opinii liberale și membri ai unor minorități religioase, anul trecut. Poliția din Bangladesh a întărit măsurile de securitate, ca răspuns la amenințarea SI. Experții pe probleme de securitate cred că amploarea și modul cum a fost întreprins atacul în restaurantul Holey Artisan Bakery din Dhaka indică un anumit nivel de îndrumare din partea unor grupări militante internaționale.12
Pagina a fost generata in 0.346 secunde