Octavian Dumitru Unc, a murit, sâmbătă dimineața, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Doliu la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța

Octavian Dumitru Unc a murit, sâmbătă dimineața, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Eveniment 24 Octombrie 2020 / 12:15 1304 accesări
Foto - facebook: Octavian Dumitru Unc

Foto - facebook: Octavian Dumitru Unc

Unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din Constanța, Octavian Dumitru Unc, a murit, sâmbătă dimineața, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Noi, colectivul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța ne despărțim astăzi, cu nespusă tristețe, deun mare OM, un mare doctor, un mare profesor, un mare suflet. Profesorul Dr. Dumitru Octavian UNC a plecat, prea repede, la Ceruri,în această dimineață, în ciuda eforturilor depuse de colegii noștri. Covid-19 a învins din nou.

Profesorul Dr. Dumitru Octavian UNC a fost și va rămâne unul dintre cei mai mari chirurgi din Constanța, din Dobrogea, din România. Unul dintre cei mai mari medici cu care ne mândrim peste hotare. Unul dintre oamenii care a salvat mii și mii de oameni, aici, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

M-am iniţiat ca medic stagiar, în secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean Constanţa, unde am primit pentru prima oară”Acul” primei operaţii chirurgicale de la dr. Vasile Sârbu, alături de care am dobândit din dragostea de chirurgie,spunea însuși Profesorul Dr. Dumitru Octavian Unc

A venit ca medic stagiar la Spitalul Județean Constanța în1985, în 1994 a devenit medic specialist, medic primar în 1998 iar din 2011 până în 2014 a condus Clinica de Chirurgie din cadrul SCJU Constanța. A fost iubit de colegi, de studenți și de pacienți, deopotrivă.

Cuvintele sunt prea mici, în aceste momente grele.
Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1659 secunde