Odihna, un bun... tratament în cazul multor boli!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Odihna, un bun... tratament în cazul multor boli!

Sănătate 23 Octombrie 2017 / 18:32 708 accesări

Una din cinci rețete de antibiotice este prescrisă fără a fi necesară, pentru afecțiuni care se ameliorează de la sine, avertizează agenția guvernamentală britanică Public Health England (PHE) care spune că pacienții au un ''rol important'' în stoparea infecțiilor, informează site-ul bbc.com, citat de Agerpres. Prescrierea nenecesară de antibiotice cauzează apariția infecțiilor rezistente care provoacă, potrivit datelor statistice, moartea a aproximativ 5.000 de persoane anual, în Marea Britanie. Din același motiv, patru din zece cazuri de infecție cu E. coli în sistemul circulator nu mai pot fi tratate cu antibioticele uzuale. Conform estimărilor, până în 2050, infecțiile rezistente la medicamente ar putea face mai multe victime decât cancerul. Tratamentul cu antibiotice este vital în cazuri de sepsis, pneumonie, meningită bacteriană și alte infecții severe, însă antibioticele nu sunt esențiale pentru toate afecțiunile. Tusea sau bronșita se ameliorează de la sine în aproximativ trei săptămâni, iar antibioticele nu reduc perioada de vindecare decât cu una sau două zile, potrivit PHE . ''De cele mai multe ori, nu avem nevoie de antibiotice pentru afecțiunile comune'', a declarat pentru BBC Paul Cosford, director medical în cadrul PHE: ''Cei mai mulți dintre noi sunt afectați, din când în când, de infecții și ne recuperăm grație sistemului nostru imunitar''. Pacienții nu ar trebui să meargă la medic și să ''aștepte prescrierea unui antibiotic'', în schimb ar trebui să se odihnească mai mult, să ia analgezice cum ar fi paracetamolul și să bea suficiente lichide, spune Paul Cosford. ''Medicul este cel care hotărăște când trebuie administrat un antibiotic. Dacă luăm antibiotice atunci când nu este necesar, atunci probabilitatea ca antibioticul să nu-și facă efectul la următoarea infecție crește'', a adăugat acesta.

Campania ''Keep Antibiotics Working'' (Lasă antibioticele să-și facă efectul), lansată luni, informează pacienții cu privire la durata obișnuită de vindecare a unei afecțiuni și la semnele de îngrijorare ale afecțiunilor severe. Bacteriile sunt deosebit de versatile și, odată ce sunt atacate cu antibiotice, găsesc modalități de supraviețuire.

Sally Davies, ministrul Sănătății din Marea Britanie, a avertizat deja referitor la o posibilă ''apocalipsă post-antibiotice''. Dacă medicamentele nu-și mai fac efectul, atunci nu numai că infecțiile devin mai greu de tratat, dar proceduri medicale obișnuite precum cezariana sau tratamentele pentru cancer ar putea deveni prea riscante.

Neil Woodford, șeful departamentului de rezistență antimicrobiană, spune că cele mai eficiente antibiotice, cum ar fi cele din grupul carbapeneme, își dovedesc din ce în ce mai des ineficiența.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.184 secunde