OF! Bancherii români nu sunt sociabili

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Depășiți de vremuri

OF! Bancherii români nu sunt sociabili

Economie 31 Octombrie 2018 / 17:03 421 accesări
Mugur Is[rescu, adresându-se bancherilor: „Folosiți-vă de rețelele sociale, care devin tot mai importante! Dacă nu știi să le folosești în sprijinul tău, ești pierdut din start.

Mugur Is[rescu, adresându-se bancherilor: „Folosiți-vă de rețelele sociale, care devin tot mai importante! Dacă nu știi să le folosești în sprijinul tău, ești pierdut din start."

„Acum nu mult timp, se scria zilnic despre cursul valutar. Acum se scrie despre Robor, care, repet, e un produs al pieței bancare, nu al băncii centrale. Voi să le explicați oamenilor cum e cu Robor-ul. Noi, la BNR, doar calculăm dobânda asta“, le-a spus miercuri șeful băncii centrale, Mugur Isărescu, celor peste 150 de bancheri adunați la Institutul Bancar Român, la „Banking Compliance Summit“. El le-a recomandat să organizeze mult mai multe dezbateri serioase și să nu mai lase, cităm, bla-bla-urile care domină în mass-media, pentru că media caută senzaționalul (și nu doar în România). Al doilea sfat al guvernatorului - „Folosiți-vă de rețelele sociale, care devin tot mai importante! Dacă nu știi să le folosești în sprijinul tău, ești pierdut din start. Noile tehnologii au făcut că ponderea experților să scadă în favoarea opiniilor emise de grupuri de prieteni sau de cunoștințe. În definitiv, acesta este Facebook-ul. Credibilitatea unor asemenea grupuri este mare, pentru că membrii nu pot fi bănuiți că sunt plătiți de cineva, așa cum se crede despre experții în finanțe, că sunt plătiți de bănci, de multinaționale șamd“. Sfatul numărul trei - reputația sistemelor bancare e la cote scăzute în toată lumea; e un timp bun pentru bancheri să-și educe și să-și înțeleagă clienții. Și a patra recomandare - „Nu mai aruncați în cârca BNR lipsa de comunicare din băncile comerciale!“.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1664 secunde