Oferta Microsoft de cumpărare a TikTok a fost respinsă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Oferta Microsoft de cumpărare a TikTok a fost respinsă

Economie 14 Septembrie 2020 / 10:20 460 accesări

La sfârşitul lunii august, grupul Walmart a confirmat că s-a aliat cu Microsoft în negocierile pentru cumpărarea platformei TikTok. Cu toate acestea, acest parteneriat al celor doi giganţi americani nu s-a dovedit suficient.

"ByteDance ne-a informat astăzi că nu vor vinde operaţiunile TikTok din SUA către Microsoft. Suntem convinşi că propunerea noastră ar fi fost bună pentru utilizatorii TikTok, protejând totodată interesele naţionale de securitate”, a anunțat Microsoft într-un comunicat.

Vânzarea TikTokeste una dintre problemele care stau la baza tensiunilor Washington-Beijing.
Microsoft, care lucra cu grupul Walmart, era considerat ca fiind cel mai probabil câștigător, dar discuțiile s-au răcit în ultimele zile, au confirmat surse ale companiei americane.
Microsoft nu a fost rugată să facă revizuiri la oferta sa inițială în fața semnalelor recente de opoziție față de un acord din partea oficialilor guvernamentali chinezi.


În schimb, grupul Oracle, al cărui nume a fost vehiculat ca unul din posibilii cumpărători, are acum calea deschisă pentru achiziţionarea operaţiunilor TikTok din SUA, mai ales că între cele două companii există o strânsă colaborare, iar diverse surse menționează că afacerea ar fi evaluată la 25 mld dolari.

Alte surse menționează că Oracle să dori să cumpere operațiunile TikTok,pentru accesul ladatele acesteia, Oracle arfolosi datele despre interacțiunile user-ilor TikTok pentru a îmbunătăți business-urile sale de cloud, date și advertising.

Nu este clar ce înseamnă ”partener” în cazul de față, dar e posibil caOracle să nu preia operațiunile TikTok din SUA.
În plus, este posibil ca Beijingul să încerce să pună noi obstacole pentru ca tehnologia chineză să nu ajungă pe mâinile americanilor.

Oracle şi TikTok nu au confirmat deocamdată informaţiile vehiculate de mass-media americane.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2966 secunde