Oglindă, oglinjoară, află care-i cel mai liniștit oraș din țară!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Oglindă, oglinjoară, află care-i cel mai liniștit oraș din țară!
Lifestyle 27 Octombrie 2017 / 15:38 416 accesări 0 comentarii

Un studiu recent, realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research - „Orașe și cartiere din România”, arată că cel mai liniștit oraș din țară este Brașovul, în timp ce Capitala se află pe a șaptea poziție în topul celor mai zgomotoase orașe din România.

Brașov, Sibiu și Miercurea Ciuc sunt orașele cu cel mai ridicat nivel de liniște, în timp ce Alexandria, Suceava și Buzău se află la coada clasamentului. Transilvania este cea mai avantajoasă regiune din punctul de vedere al nivelului de liniște, pe când București și Ilfov se află la polul opus.

Cel mai ridicat nivel de liniște se înregistrează în orașele Brașov, Sibiu și Miercurea Ciuc, urmate de Cluj-Napoca și Slobozia. Studiul analizează percepția cetățenilor asupra nivelului de liniște în regiunile, orașele și cartierele în care aceștia locuiesc. În Brașov, cartierele cu cel mai ridicat nivel de liniște sunt Răcădău, Noua, Schei, Stupini și Avantgarden, iar în Cluj-Napoca - Grigorescu, Gruia, Andrei Mureșanu, Gheorgheni și Zorilor.

Pe de altă parte, cele mai dezavantajoase orașe din punctul de vedere al nivelului de liniște sunt Alexandria, Suceava, Buzău, urmate de Călărași și Bacău.

Cât despre regiunile din România, cea mai liniștită este Transilvania, iar cea mai zgomotoasă - București și Ilfov, potrivit studiului realizat de către Storia.ro.

Bucureștiul este al șaptelea cel mai zgomotos oraș din țară

Capitala se află pe poziția cu numărul șapte în topul celor mai dezavantajoase orașe din punctul de vedere al nivelului de liniște. Mai mult, cele mai zgomotoase cartiere din București sunt Bucur Obor, Lujerului și Militari, în timp ce Pajura, Dămăroaia și Ozana sunt cele mai liniștite cartiere bucureștene.

La nivel național, cele mai avantajoase cartiere sunt Valea Aurie din Sibiu, Răcădău din Brașov și Pajura din București, în timp ce la coada clasamentului pe țară se află Micro 18 din Galați, Ultracentral din Botoșani și UTA din Arad.

Până în prezent, 258.948 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.

Pentru realizarea clasamentului, participanții la studiu au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al nivelului de liniște, de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1861 secunde