Oina, un sport practicat cu sufletul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
45 de ani de activitate pentru echipa de oină Frontiera Tomis

Oina, un sport practicat cu sufletul

Sport 20 Iulie 2017 / 17:11 2351 accesări

Frontiera Tomis (echipament alb-albastru) a câștigat duelul cu Straja București

Frontiera Tomis (echipament alb-albastru) a câștigat duelul cu Straja București

Cei 45 de ani de la înființarea actualului club de oină Frontiera Tomis Constanța au fost sărbătoriți joi, 20 iulie, la terenul din incinta Gărzii de Coastă din Constanța. În deschiderea partidei demonstrative dintre formațiile ACS Frontiera Tomis Constanța și ACS Straja București a fost intonat Imnul Național al României de către soprana Daniela Vlădescu, iar meciul s-a încheiat cu victoria echipei constănțene cu scorul de 28-16, la pauză 14-14. Întâlnirea s-a desfășurat în memoria generalului locotenent Luigi Martiș, fostul comandat al Brigăzii 4 Grăniceri din Constanța, cel care a înființat formația constănțeană de oină în anul 1972, sub titulatura ASA Constanța.

„Reușim să ne menținem acolo sus și mulțumim celor care sunt alături de noi și ne susțin în desfășurarea activității. Sperăm să avem și viitor, pentru că sunt băieți din țară care au venit la echipă, deoarece prin Constanța nu prea găsim jucători”, a declarat căpitanul formației Frontiera Tomis, Mihai Georgescu, care este considerat cel mai bun jucător de oină din țară.

Președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, a ținut să felicite clubul constănțean pentru tradiția în practicarea sportului nostru național, Frontiera Tomis fiind una dintre echipele respectate și apreciate: „La început, formația constănțeană a fost un laborator pentru oina din România și care s-a transformat într-o echipă cu rezultate deosebite în ultimii douăzeci de ani. Au fost și perioade mai puțin faste, dar la Constanța s-a reușit ca oina să aibă continuitate. Felicităm întreg personalul implicat în activitatea clubului. Oina este ca o fată frumoasă, care este ținută în casă. Dacă nu este scoasă afară, nu este remarcată. Oina este un sport făcut făcut din suflet”.12
Pagina a fost generata in 0.2183 secunde