Olanda votează! Cetățenii, așteptați la urne să-și aleagă parlamentarii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Olanda votează! Cetățenii, așteptați la urne să-și aleagă parlamentarii!
Externe 15 Martie 2017 / 07:34 1549 accesări 0 comentarii
Sediul Parlamentului olandez

Sediul Parlamentului olandez

Aproximativ 12,6 milioane de cetățeni olandezi cu drept de vot sunt așteptați la urne, miercuri, pentru a-și alege reprezentanții în camera inferioară a Parlamentului de la Haga, după o campanie electorală dominată de discuții despre imigrație și naționalism, notează Reuters.

Partidul Libertății al lui Geert Wilders, pe care unele sondajele de opinie îl indică drept favorit să obțină cel mai mare număr de mandate în Camera Reprezentanților, nu are aproape nicio șansă să formeze Guvernul, în condițiile în care restul partidelor au anunțat că refuze să intre în coaliție cu formațiunea extremistă.

Geert Wilders, care anul trecut a fost găsit vinovat de instigare la ură de un tribunal din Olanda, a prezentat un program electoral în care promite "dezislamizarea" ţării.

Totuși, cel mai recent sondaj realizat pentru Reuters indică o victorie a Partidului Popular pentru Libertate și Democrație al premierului în exercițiu Mark Rutte, care ar obține 16,2% din voturi, iar formațiunea lui Wilders ar primi 13,4% din sufragii.

Un alt sondaj, citat de cotidianul The Independent, realizat cu patru zile înainte de alegeri, indica faptul că 54% din alegători nu s-au decis ce partid vor vota.

În cursa pentru ocuparea celor 150 de locuri în Camera Reprezentanților s-au înscris 28 de partide.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1919 secunde