Olandezii nu au loc de Portul Constanţa! De-aia nu intrăm în Schengen

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Concurenţă economică” la nivel european Olandezii nu au loc de Portul Constanţa! De-aia nu intrăm în Schengen
Politică 13 Mai 2019 / 17:27 2337 accesări 3 comentarii

Deputatul Gerea decriptează opoziția Olandei la aderarea României la Schengen

Deputatul Gerea decriptează opoziția Olandei la aderarea României la Schengen

Chestorul Camerei Deputaților din Parlamentul României, deputatul Andrei Gerea, critică, la Constanța, poziția arogantă a premierului Olandei, Mark Rutte, cu privire la aderarea României la spațiul Schengen și pune degetul pe rana deschisă a olandezilor - Portul Constanța. Andrei Gerea consideră că motivul pentru care i se refuză constant României intrarea în spațiul Schengen, deși îndeplinește toate condițiile, îl constituie Portul Constanța și concurența economică pe care acest obiectiv o va face Portului Rotterdam.

Într-o conferință de presă organizată la Constanța, la sediul organizației municipale ALDE, candidatul pentru Parlamentul European Andrei Gerea a declarat că poziția arogantă a premierului Olandei, Mark Rutte, cu privire la neadmiterea României în Schengen din cauza faptului că în țara noastră nu ar exista democrație și stat de drept, este „inadmisibilă”, în condițiile în care România este țară membră a Uniunii Europene. Fostul ministru al Economiei consideră că „declarațiile premierului olandez sunt mai degrabă simple alegații făcute în contextul european destul de tensionat, dat de alegerile europarlamentare din 26 mai, moment în care Partidul Popular European, forță politică la care este arondat și partidul de centru dreapta al premierului olandez, este pe cale de a pierde majoritatea și implicit funcțiile-cheie din instituțiile Uniunii Europene”.

Andrei Gerea consideră că motivul pentru care i se refuză constant României intrarea în spațiul Schengen, deși îndeplinește toate condițiile, îl constituie Portul Constanța și concurența economică pe care acest obiectiv o va face Portului Roterdam. Portul olandez este în acest moment cea mai importantă poartă maritimă pentru fluxul de mărfuri din și spre Spațiul Schengen, iar Portul Constanța, prin capacitățile pe care le are, poate reprezenta un concurent serios.

Deputatul Andrei Gerea a fost reprezentantul de la centru care s-a ocupat îndeaproape de organizarea filialei județene a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

La conferința de presă au mai participat președintele organizației județene ALDE, Ioan Popa, dar și Gabriel Daraban, președintele organizației municipale Constanța și el candidat pe lista ALDE la alegerile europarlamentare.

În contextul discuției despre premierului olandez Mark Rutte, cu privire la neadmiterea României în spațiul Schengen, făcută cu prilejul Summit-ului informal al șefilor de stat și de guvern din UE, Gabriel Daraban a avut, la rândul său, o poziție fermă.

Președintele organizației municipale ALDE s-a arătat revoltat de faptul că politicienii români, reprezentanți la summit-ul de la Sibiu ai partidelor românești membre ale Partidului Popular European nu au luat atitudine cu privire la alegațiile premierului olandez și nu i-au dat o replică fermă. Din punctul de vedere a lui Gabriel Daraban, politicienii români colegi de partid european cu premierul Olandei, recte PNL și PMP, prezenți la adunarea din marja summitului a Partidului Popular European ar fi trebuit să ia atitudine cu privire la faptul că România este tratată în plan european cu dublă măsură, întocmai ca declarația premierului olandez, care susține pentru România condiționalități inexistente la momentul aderării în Schengen pentru alte state, toate de natură subiectivă.

Loading...

3 comentarii

Yo 03:44:13 / 14 Mai 2019
DEALDE

Chiar asa cum zice "mustaciosul" este. Concurenta este destul de serioasa iar olandezii prin jegurile noastre de politicieni au deja 49% din actiuni. Daca nu au facut un contract cu termeni si conditii dure cu ei, o sa vedem cum se va incerca falimentarea acestuia. La cate s-au distrus in tara asta cu girul neconditionat al politicienilor, ce mare smecherie sa se distruga si portul. Totul e posibil la bolnavii astia irecuperabili.

Coalitia penala 14:00:57 / 15 Mai 2019
Pentru Yo

"Dragnea&Tăriceanu, PSD&ALDE trădează țara și românii pentru ca ei să nu ajungă la închisoare! Românii vor în Europa, dar grupul infracțional al lui Dragnea&Tăriceanu vrea să ne scoată din Europa!”

Fara HOTIE ajungem departe! 14:03:22 / 15 Mai 2019
Pentru Coalitia penala

Dacă românii vor răspunde cu ”DA” la întrebările de la referendum, ofensiva PSD împotriva justiției va fi stopată cu adevărat! De aceea, este crucial să mergem la vot pe 26 mai. Un vot pentru ”DA” echivalează cu un vot pentru egalitate în fața legii a tuturor Romanilor. Prima întrebare - sunteți de acord să se interzică amnistia și grațierea pentru corupți? RASPUNDEM: DA. A doua întrebare - sunteți de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției? RASPUNDEM: DA.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1666 secunde