Omagieri și cântec, la Medgidia și Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Omagieri și cântec, la Medgidia și Constanța

Cultură 27 Noiembrie 2015 / 18:43 854 accesări

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) organizează în acest weekend, la Medgidia și Constanța, o suită de manifestări cultural-artistice.

IN MEMORIAM MEHMET NIYAZI Primul eveniment este programat sâmbătă și îl are în prim-plan pe poetul, publicistul și pedagogul Mehmet Niyazi (1878-1931), omagiat la 84 de ani de la trecerea sa la cele veșnice. Astfel, de la ora 12.30, vor avea loc depuneri de coroane la bustul lui Mehmet Niyazi din parcul lângă Poștă, iar la ora 13.00 va avea loc o comemorare a poetului la Cimitirul Musulman din localitate. La ora 14.00, la Cercul Militar Medgidia, prof. univ. dr. Iusuf Timurlenc va fi distins cu Premiul „Mehmet Niyazi”. În anul 2007, la inițiativa deputatului UDTTMR de la acea vreme, Aledin Amet, Parlamentul României a adoptat legea privind instituirea Premiului „Mehmet Niyazi” pentru cultivarea și promovarea valorilor literaturii, artei și culturii tătare din România.

FESTIVALUL „SEBAT HUSEIN”, LA CONSTANȚA Duminică, activitățile cultural-artistice ale UDTTMR se mută la Casa de Cultură din Constanța, unde, începând cu ora 16.00, se va organiza cea de-a II-a ediție a Festivalului de Muzică Tătărească „Sebat Husein”. Timp de aproximativ trei ore, vor evolua artiști din rândul comunității tătare din România. Ediția de anul acesta se bucură și de prezența renumitului interpret de muzică folk și poetului Arslanbek Sultanbekov, originar din regiunea Karaceai, care participă în premieră la un eveniment organizat de UDTTMR.

Citește și:

Poetul tătar Mehmet Niyazi, omagiat la Medgidia

Tătarii au umplut până la refuz Casa de Cultură, la primul festival „Sebat Husein”

Compozitorul Sebat Husein, omagiat la Constanța12
Pagina a fost generata in 0.1328 secunde