OMS a stabilit că pandemia Covid nu mai reprezintă o urgență sanitară internațională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

OMS a stabilit că pandemia Covid nu mai reprezintă o urgență sanitară internațională

Sănătate 06 Mai 2023 / 13:30 3042 accesări

Tedros Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență al Organizației, că Covid-19 nu mai reprezintă o urgență de sănătate publică de interes internațional (PHEIC):

“De mai bine de un an, pandemia se află pe o pantă descendentă. Această tendință a permis majorității țărilor să revină la viața pe care o cunoaștem înainte de Covid-19”.

Chiar dacă multe țări au pus capăt stării de urgență și au renunțat la cele mai multe dintre restricțiile impuse pentru controlarea răspândirii virusului,Covid-19 va continua să aibă statutul de pandemie conform clasificării OMS, la fel ca și HIV-ul. Concret, PHEIC funcționa ca un acord între țări de a respecta recomandările OMS pentru o mai bună gestionare a situației de urgență. Sub PHEIC, fiecare țară, la rândul său, își declară propria urgență de sănătate publică – declarații care au valoare juridică.

Până în prezent, au fost înregistrate oficial peste 765 de milioane de cazuri de Covid-19, potrivit celor mai recente date furnizate de OMS și citate de CNN. De asemenea, aproape șapte milioane de persoane infectate și-au pierdut viața. Dacă în Europa s-au înregistrat cele mai multe cazuri, pe cele două continente americane s-au produs cele mai multe decese.

Sursa: BizidayŞtiri recomandate

12