OMS anunță că varianta indiană a Covid-19 a fost detectată în 17 țări din lume, între care șase din Europa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

OMS anunță că varianta indiană a Covid-19 a fost detectată în 17 țări din lume, între care șase din Europa

Externe 28 Aprilie 2021 / 20:32 659 accesări

Într-o actualizare în privința tulpinii indiene, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunță că aceasta a fost identificată în 1.200 de secvențieri ”din cel puțin 17 țări”. Cele mai multe au fost descoperite în probe colectate din India, Marea Britanie, SUA și Singapore.

Conform datelor obținute de Euronews de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), varianta B.1.617 – cunoscută și sub numele de varianta indiană pentru că a fost detectată pentru prima dată în țara din Asia de Sud-Est – a fost găsită până acum în Europa în Belgia, Germania, Irlanda, Țările de Jos, Elveția, insula franceză Caraibe Guadelupa și Marea Britanie.

Marea Britanie a detectat până la 21 aprilie cele mai multe cazuri, 132. Celelalte țări europene au raportat până acum mai puțin de zece cazuri fiecare. Varianta B.1.617 are multiple sub-linii care diferă ușor prin mutațiile caracteristice, dar una dintre cele principale, numită L452R, a fost asociată cu o transmisibilitate crescută.

Șeful laboratorului german BioNTech a declarat miercuri că este încrezător că vaccinul COVID dezvoltat în colaborare cu Pfizer este eficient împotriva variantei indiene.

India a depășit pragul de 200 de mii de decese COVID-19 miercuri, cu peste 3.000 de decese raportate în ultimele 24 de ore – un record zilnic pentru țară, alături de peste 300 de mii de noi cazuri de coronavirus identificate.

Numărul deceselor a crescut în ultimele săptămâni, cu aproximativ 44.000 de victime de la 1 martie.

Marea Britanie, Franța, Germania și Belgia și-au închis frontierele pentru cei care vin din India, permițând doar cetățenilor și rezidenților să intre cu cerințe stricte de carantină la sosire.

Sursa: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2032 secunde