OMS: Coronavirusul a intrat într-o fază nouă şi periculoasă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
OMS: Coronavirusul a intrat într-o fază nouă şi periculoasă Număr record de infectări în 24 de ore
Externe 20 Iunie 2020 / 10:07 1093 accesări 0 comentarii

Pandemia de coronavirus a intrat într-o „fază nouă şi periculoasă”, deoarece cazurile de Covid-19 zilnice au atins valori record, a avertizat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Numărul de cazuri noi raportate joi „a fost cel mai mult într-o singură zi de până acum” fiind situat la 150.000, a declarat directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul agenţiei din Geneva.

Statele Unite au cel mai mare focar din lume. Virusul a infectat 2,1 milioane de americani şi cel puţin 118.435 au murit, arată datele de la Universitatea Hopkins. Începând de joi, media cazurilor din şapte state de noi a crescut cu peste 15%.

Tedros a spus că liderii mondiali şi cetăţenii trebuie să „exercite o vigilenţă extremă” împotriva virusului, îndemnându-i să se „concentreze asupra elementelor de bază”.

"Continuaţi să vă menţineţi distanţa faţă de ceilalţi. Rămneţi acasă dacă vă simţi rău. Continuaţi să vă acoperiţi nasul şi gura când tuşiţi. Purtaţi o mască atunci când este cazul. Continuaţi să vă curăţaţi mâinile, a spus el.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1199 secunde