OMS recomandă a doua doză de rapel anti-COVID doar populației vulnerabile și persoanelor cu risc ridicat de infectare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

OMS recomandă a doua doză de rapel anti-COVID doar populației vulnerabile și persoanelor cu risc ridicat de infectare

Sănătate 21 August 2022 / 22:22 1088 accesări

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii recomandă ca pentru întărirea imunităţii după vaccinarea anti-Covid să li se ofere a doua doză de rapel persoanelor cu un risc ridicat de infectare.

Imunitatea de la vaccin, chiar după doza a treia, a slăbit după apariţia tulpinii Omicron. Noile subvariante, foarte contagioase, trec de scutul anticorpilor şi după boală. Aşa că experţii Organizației Mondiale a Sănătății recomandă al doilea rapel pentru cei mai expuşi: personalul din domeniul sanitar, vârstnici, gravide şi persoane cu imunitatea foarte slăbită sau cu afecţiuni precum diabet, hipertensiune, boli cardiace, pulmonare şi renale.

Cifrele sunt clare, spun medicii: foarte puţini dintre cei vaccinaţi au ajuns la ce e mai rău. Iar doza suplimentară e recomandată pentru un plus de protecţie chiar cu vaccinurile disponibile acum.

Experţii OMS recomandă al doilea rapel după patru până la şase luni după o primă serie de vaccinări, dar nu pentru toţi adulţii. Şi anunţă că vor începe şi evaluarea noilor vaccinuri care ţintesc subvariantele Omicron.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1525 secunde