OMS va lansa o aplicaţie COVID-19 pentru ţările care nu dispun de propriul software

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
OMS va lansa o aplicaţie COVID-19 pentru ţările care nu dispun de propriul software
Social 10 Mai 2020 / 12:59 397 accesări 0 comentarii
Aplicatie, OMS

Aplicatie, OMS

Numeroase ţări şi-au lansat aplicaţii de detectare şi localizare a persoanelor cu simptome ale bolii COVID-19, însă OrganizaţiaMondială a Sănătăţii (OMS) doreşte să vină în sprijinul celor care nu dispun de mijloace pentru a dezvolta astfel deprograme.

Bernardo Mariano, de la OMS, a declarat într-un interviu pentru Reuters că organizaţia intenţionează să lanseze luna aceasta, la nivel mondial, o aplicaţie de evaluare a simptomelor bolii şi de detectare a persoanelor cu care bolnavii intră în contact.

Orice guvern poate lansa o versiune personalizată a acestei aplicaţii, a declarat Mariano, dar ceade bază va ajuta ţările "care nu au nimic".

Organizaţia vrea să adauge şi funcţia de localizare a persoanelor cu care se intră în contact şi, în acest sens, a apelat la Apple şi Google pentru a putea utiliza tehnologiile lor din domeniu.

Chestiuni legale şi privind viaţa privată a împiedicat OMS să se implice până acum, a spus Mariano. Apple şi Google au promis că vor folosi un sistem descentralizat care vaasigura protecţia datelor personale, dar încăexistă îngrijorări legate de faptul că anumite companii vor folosi aceste informaţii pentru a obţine ulteriorprofituri.

Chiar şi o versiune de bază a aplicaţiei de evaluare şi detectare a simptomelor s-ar putea dovedi vitală. O aplicaţie OMS disponibilă la nivel global ar oferi mai multe informaţii despre coronavirus şiar determina mai multe persoane să solicite săfie testate.

Pe de altă parte, localizarea persoanelor cu care se intră în contact poate fi la fel de crucială după relaxarea măsurilor de siguraţă, pentru că ar detecta cu o mai mare acurateţe răspândirea virusului şi ar ajuta la limitarea eventualelor restricţionări de circulaţie ulterioare.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.4804 secunde