ONG-urile și Primăria și-au dat mâna pentru curățenia generală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ONG-urile și Primăria și-au dat mâna pentru curățenia generală

Administrație 31 Martie 2016 / 16:42 1462 accesări
În timp ce administrația se ocupă de igienizarea spațiilor publice, voluntarii ONG vor face diverse acțiuni de educare

În timp ce administrația se ocupă de igienizarea spațiilor publice, voluntarii ONG vor face diverse acțiuni de educare

Constanța intră din nou în curățenie generală! De la 1 aprilie, toate zonele din oraș vor fi ecologizate, igienizate și înfrumusețate, în cadrul celei de-a doua ediții a campaniei „Curățăm Constanța Noastră”. Față de campania din octombrie, ale cărei rezultate nu prea s-au văzut pe termen lung, ediția de primăvară pare mult mai bine organizată. Asta și pentru că, de această dată, organizatorii nu se axează numai pe activitățile propriu-zise de curățenie, ci și pe acțiuni educative.

EDUCAȚIE Ediția de primăvară a acestei campanii inițiate de municipalitate este condusă de liderii mai multor organizații nonguvernamentale, din rândul celor care fac treabă, nu scandal. „Vom acționa pe două paliere. Cei din administrația publică se vor ocupa de igienizarea spațiilor publice și de regenerarea spațiilor verzi. În ceea ce ne privește, vom face diverse acțiuni de educare. De exemplu, vom organiza o acțiune de plantare a 6.000 de arbori”, a declarat liderul asociațiilor Greenpact și Descoperă Constanța, Victor Maxim. La rândul său, președintele Coaliției ONG din Constanța, Ramona Leonida, a spus că, în activitățile lor, organizațiile urmăresc trei obiective: încurajarea proiectelor bune, sancționarea simbolică a proiectelor non-civice și derularea de concursuri și expoziții cu teme ecologice. În campanie se vor implica și angajații Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN), care vor ecologiza malul lacului Tăbăcărie, sectorul cuprins între stația de epurare RAJA și Biserica „Sf. Mina”. De asemenea, directorul CMSN, Adrian Bîlbă, va oferi invitații gratuite câștigătorilor concursurilor organizate de ONG.

DE UNDE ÎNCEPE CURĂȚENIA Legat de activitățile municipalității, Serviciul de Spații Verzi și cel de Igienă Publică vor derula acțiuni de cosit peluze, toaletare arbori, salubrizare peluze, garduri vii și borduri, transport resturi vegetale. În perioada 1 - 9 aprilie, muncitorii vor lucra în parcul din cartierul Poarta 6, Parcul Tăbăcărie și Parcul Tomis II. Mai multe detalii despre campania „Curățăm Constanța Noastră” puteți afla la adresele: http://www.curatamconstantanoastra.ro și https://www.facebook.com/curatamconstantanoastra.

Citește și:

S-a inaugurat prima grădină botanică de pe litoral12
Pagina a fost generata in 0.2897 secunde