ONU avertizează cu privire la atrocitățile comise asupra civilior din Alep

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ONU avertizează cu privire la atrocitățile comise asupra civilior din Alep

13 Decembrie 2016 / 08:01 355 accesări
Ban Ki-moon, secretarul general al ONU

Ban Ki-moon, secretarul general al ONU

Ban Ki-moon, secretarul general al ONU a transmis un mesaj de alarmă cu privire la ”rapoarte în privința atrocităților comise asupra unui număr foarte mare de civili, inclusiv femei și copii” în Alep, informează purtătorul de cuvânt al organizației, citat de site-ul ziarului The Independent.

Armata siriană, loială președintelui Bashar al-Assad, este pe punctul de a captura întrega zonă a estului Alepului, care a reprezentat o poziție puternică a rebelilor pe parcursul războiului civil.

Localnicii din zonele asediate ale orașului au descris această situație drept ”ziua de apoi”, mulți dintre aceștia neputând părăzi zona de conflict.

“Familiile se adună pentru a aștepta împreună moartea. Asta este ceea ce se întâmplă”, a scris un activist unui jurnalist.

“Secretarul general ONU a transmis îngrijorarea sa cu privire la multiplele decese”, a afirmat Stephane Dujarric, purtător de cuvânt al ONU.

Jan Egeland, consilier ONU, a scris pe rețeaua de socializare Twitter că Guvernele din Siria și Rusia sunt responsabile penntru atrocitățile comise de milițiile loiale președintelui Bashar al-Assad în Alep.

Taguri articol


12