ONU critică Uniunea Europeană cu privire la criza migranților din Libia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ONU critică Uniunea Europeană cu privire la criza migranților din Libia
Externe 09 Septembrie 2017 / 12:31 1133 accesări 0 comentarii

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, a denunțat vineri modul în care Uniunea Europeană tratează criza migratorie, acuzându-i pe europeni că nu pun capăt abuzurilor la care sunt supuși migranții în Libia, relatează AFP. Foaia de parcurs adoptată de mai multe țări europene și africane, la 28 august, la Paris, la finalul unui summit privind criza migratorie "nu oferă un program detaliat pentru a rezolva catastrofa umanitară care continuă în Libia și de-a lungul coastelor sale", a afirmat Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului într-un articol. Reprezentantul Națiunilor Unite a denunțat atrocitățile comise împotriva migranților în Libia, subliniind că "unii migranți mor de sete, de foame sau de boli", "unii sunt torturați și bătuți până la moarte în timp ce lucrează ca sclavi", iar "alții sunt pur și simplu asasinați". În afară de familiile lor, "aproape nimeni nu pare însă să se îngrijoreze din această cauză", a acuzat Zeid Ra'ad Al Hussein. "Personalul nostru s-a documentat, de asemenea, în legătură cu violarea femeilor în detenție. Ele sunt închise toată ziua de bărbați, aceiași care organizează violul lor în cursul nopții", și-a exprimat el îngrijorarea, subliniind că "violul este endemic".

"Situația migranților care traversează Libia era îngrozitoare în epoca Gaddafi, dar de atunci a devenit un infern", a mai afirmat Înaltul Comisar.

Zeid Ra'ad Al Hussein a menționat că respingerea migranților spre "centrele de detenție unde sunt închiși în mod arbitrar și fac obiectul torturii, violului și altor încălcări grave ale drepturilor omului constituie o încălcare flagrantă a legii internaționale care interzice principiul nereturnării".

Joi, organizația neguvernamentală Medici fără Frontiere a criticat, de asemenea, într-o scrisoare deschisă adresată guvernelor europene maltratarea în Libia a migranților care încearcă să traverseze Marea Mediterană, acuzând politica migratorie europeană că "alimentează un sistem criminal".

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1704 secunde