ONU se aşteaptă la 8,3 milioane de refugiaţi din Ucraina

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ONU se aşteaptă la 8,3 milioane de refugiaţi din Ucraina

Externe 26 Aprilie 2022 / 12:46 718 accesări

Naţiunile Unite au anunţat marţi dublarea apelului său de urgenţă pentru ajutor umanitar pentru Ucraina, până la 2,25 miliarde de dolari, transmit AFP şi Reuters.

''Peste 2,25 miliarde de dolari sunt încă necesari pentru a răspunde nevoilor din Ucraina, adică mai mult decât dublul sumei solicitate (1,1 miliarde dolari) atunci când am lansat apelul pe 1 martie, la câteva zile după începerea războiului. De asemenea, apelul a fost prelungit de la trei la şase luni'', a indicat ONU.

ONU a menţionat că se aşteaptă la 8,3 milioane de refugiaţi din Ucraina, faţă de puţin peste 5,2 milioane în prezent.

Purtătoarea de cuvânt a Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR), Shabia Mantoo, a declarat că peste 12,7 milioane de persoane şi-au părăsit căminele în Ucraina după începerea invaziei ruse, în urmă cu două luni, printre care 7,7 milioane de persoane strămutate în locuri mai sigure din interiorul ţării şi 5 milioane de oameni care au părăsit ţara.

Cu privire la degradarea situaţiei, Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR) - care la începutul războiului estimase că vor exista aproximativ 4 milioane de refugiaţi ucraineni - solicită 1,85 miliarde de dolari pentru a susţine acţiunile sale şi ale partenerilor săi în favoarea persoanelor care fug de războiul din Ucraina.

De la declanşarea acestei crize, până la data de25.04.2022, ora 24.00, au intrat în România peste 786 de mii de cetăţeni ucraineni.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1496 secunde