OpenAI a lansat o aplicație care poate identifica dacă un text a fost generat de inteligența artificială

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

OpenAI a lansat o aplicație care poate identifica dacă un text a fost generat de inteligența artificială

Tehnologie 01 Februarie 2023 / 09:48 2190 accesări

OpenAI a lansat o aplicație care poate identifica dacă un text a fost generat de inteligența artificială:AI Classifier.

The AI Classifiereste un software care poate face diferența dintre texte scrise de oameni și texte scrise de inteligența artificială. Acesta funcționează pe texte în limba engleză și oferă cinci categorii de probabilitate ca un test să fi fost scris de AI.

Acest instrument nu garantează funcționarea în cazul textelor scurte, sub o mie de caractere, iar textele generate de inteligența artificială pot fi editate pentru a păcăli Clasificatorul AI. De asemenea, este imposibil de determinat dacă un text previzibil, cum ar fi o listă de numere prime, a fost scris de AI sau de un om, deoarece răspunsul corect este întotdeauna același.

Conform propriei evaluări, noul software identifică în mod corect 26 de procente dintre toate textele scrise de algoritmi ca fiind "probabil scrise cu IA". Iar în 9 procente dintre cazuri, clasifică textele scrise de oameni ca fiind scrise cu IA.

OpenAI arată că instrumentul “AI Classifier” a identificat în mod incorect un text scris de oameni ca fiind scris de AI în 5% din cazuri.

Lama Ahmad, director de cercetare la OpenAI,a avertizat profesorii să folosească clasificatorul cu prudență deoarece, deși un om poate verifica alte texte scrise de elevi pentru a compara modul în care aceștia scriu, noul instrument are alte criterii.

OpenAI, un start-up co-fondat în 2015 la San Francisco de Elon Musk - şeful Tesla a părăsit compania în 2018 - a lansat ChatGPT în noiembrie anul trecut.

Platforma, uşor de utilizat, are un aspect similar unui chatbot şi generează, la cerere, texte uimitoare. De la lansarea sa, platforma a cunoscut un succes răsunător, transmis prin hiper-mediatizare.



Ştiri recomandate

12