Operație în PREMIERĂ, la Spitalul Județean de Urgență Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Operație în PREMIERĂ, la Spitalul Județean de Urgență Constanța!
Sănătate 02 Noiembrie 2018 / 20:45 1050 accesări 3 comentarii

O echipă de medici din cadrul secției clinice Ortopedie – Traumatologie a utilizat pentru prima dată, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” metoda inovativă de reparare biologică a defectelor de cartilaj articular. Noutatea în cazul acestei intervenții este că s-a folosit o matrice de colagen care duce la regenerarea cartilajului articular, în cazul defectelor bine delimitate, la pacienți cu vârste cuprinse între 18 și 55 ani. Astfel de intervenții s-au mai realizat în alte centre medicale din țară, dar, niciodată în cadrul SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Tehnica implică o metodă specifică de preparare intraoperator a unui gel de fibrină, care are rol atât de adeziv, cât și de stimulare a formării de cellule care stimulează colagenul. De mare importanță pentru succesul acestei tehnici sunt prepararea și uscarea zonei de cartilaj care primește matricea dar și rapiditatea cu care se face acest lucru, a declarat Ș.L. Dr. Bogdan OBADĂ, director medical al SCJU și medic în cadrul secției clinice Ortopedie-Traumatologie.

Pacientul supus intervenției prezenta în plus o leziune completă a ligamentului încrucișat anterior la același genunchi, care a fost rezolvată în cadrul aceluiași timp operator. Astfel, în prima parte a intervenției s-a realizat reconstrucția artroscopică a ligamentului încrucișat anterior, iar în a doua parte s-a implantat biomatricea de colagen la nivelul defectului de cartilaj, prin abord minim invaziv.

Intervenția a durat 2 ore și a fost realizată de o echipă complexă de medici: Ș.L. Dr. Bogdan Obadă, dr. Titi Băjenescu, dr. Manar Zekra și dr. Crina Alecu.

Pacientul se poate sprijini pe membrul inferior după 6 săptămâni de la intervenție, după 6 luni îi este permisă alergarea, iar după un an se permit schiatul și sporturile de contact. Recuperarea genunchiului în ceea ce privește reconstrucția ligamentului se face în aceiași parametri, în primele 6 săptămâni postoperator.

“Clinica Ortopedie-Traumatologie din cadrul SCJU Sf Apostol Andrei Constanța dispune de 55 de paturi. În cadrul acesteia se efectuează peste 2.300 de intervenții chirurgicale pe an. Ne adresăm atât pacienților care au afecțiuni cronice cât și celor care ajung la noi în regim de urgență, în urma unor traumatisme sau accidente. Aducem la cunoștința pacienților că echipa noastră realizează intervenții care țin de sfera chirurgiei sportive, protezare de șold şi genunchi, atât prin abord clasic dar și minim invaziv”, a declarat dr. Alexandru ȘERBAN, medicul șef al secției Ortopedie Traumatologie.

SCJU “Sf Apostol Andrei” Constanța derulează cu succes, în cadrul secției Ortopedie-Traumatologie, Programul Național de Acțiuni Prioritare - Traumă, Programul de Endoprotezare și cel de Instabilități Articulare, potrivit unui comunicat al Spitalului.

Loading...

3 comentarii

GIGI 17:25:33 / 06 Noiembrie 2018
CARE OPERATI CARE PREMIERA

AS VREA MULT DE TOT SA LUATI AMINTE URMATOARELE INAINTE DE A VA DA PE SPTE STIREA DIN ARTICOL. DAAAAA LA JUD CTA LA SF ANDREI DEH...ESTE UN ASA ZIS MENEGER PUS CU MINA. SA DETALIEZ, UN FOOOOST CHIRURG PRAFUIT TAIETOR DE APENTICI CARE CE SA VEDETI AZI II SLUGA PERFECTA A PSD. DECI FACERILE ACESTUIA REALIZARILE DEH... SINT DOAR PT CA A PUPAT FESE.DAAA STIE EL LA CE MA REFER.NIMIC BUN NU SE VA PUTEA FACE IN ACEST SPITAL ATIITA TIMP CIT CEI DE LA CODUCERE NU SINT NUMITI PE CALITATILE MEDICALE CI CI DOAAAAR SI DOAR POLITIC. VERIFICATI CARE AU FOST CELALTI CANDIDAT LA CONCURSUL CARE A FOST DAT PT ACEL POST. SI BINENTELES NOTA CEA MAI MARE A FOST LUATA DE EXCREMENT DOAR A FOST SINGURUL CARE AVEA BUZE DULCI.SA AI PARTE DRAGA ASA ZIS MENEGERE DE BUBE LA CUR SI MIINI SCURTE.IN REST DOAR BINE

Daria 09:39:04 / 07 Noiembrie 2018
Pentru GIGI

Am dat acestui medic antipatic 300€ pt ca mama sa aiba un tratament omenesc decent.Binenteles a folosit un intermediar sa ii ia.O asa zisa doamna.Rezultataul a fost dezastruos.Bagata pe ati mama nu a mai trait nici o noapte.Medicul fostul medic in fapt CĂTĂLIN GRASĂ a evitat să dea fata in fata cu mine.Ii dorec sa aiba parte de ce a avut mama.Un asa nemernic nu am mai vazut prin ciiiite si cîte spitale am fost cu mama.Tre evitat acest asa zis spital.Medici sînt toooooti flămînzi si ne îndestulat de propriile salarii.Nu mai vb de asistente care mi-au spus de la obraz.Sa nu uit acest nemernic ii politician cu carnet de partid.PSD scrie in fruntea lui.

ATI 09:43:25 / 07 Noiembrie 2018
Pentru Daria

Concordante pt mama dumneavoastra Omul este pus cu mîna în funcție Adevarat este in PAR singur la concurs,cea mai mare notă Si pe noi ne nauceste vine te miri cu cine din partea lu cutare si lu cutare. Am fost nevoite sa ignorăm pacienți care aveau speranță de mai bine doar pt a ne focus pe parveniți acestui medic Dînsul in trecut făceam interventii chirurgicale BINENTELES nu a mai intrat in sala de operatie de aaaani buni Acum ii politician in haina de meneger de spital de stat

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2007 secunde