Operaţiune dificilă de salvare a unor copii blocaţi de 2 săptămâni într-o peşteră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Operaţiune dificilă de salvare a unor copii blocaţi de 2 săptămâni într-o peşteră

Externe 08 Iulie 2018 / 10:43 518 accesări

Toată operațiunea va dura aproximativ 12 ore, însă salvatorii sunt optimiști pentru că au parte de condiții meteo favorabile. Fiecare copil va fi salvat de câte doi scafandri. Cei 12 copii și antrenorul său au fost dați dispăruți în urmă cu 2 săptămâni și găsiți după 9 zile blocați într-o peșteră inundată.

Autoritățile locale au anunțat că au început operațiunea de salvare a celor 13 persoane blocate în subteran. Echipele de salvatori au intrat în peşteră la ora locală 10:00 (3:00 GMT). conform coordonatorului operaţiunii, Narongsak Osottanakorn. Tot personalul neesenţial pentru operaţiune a fost îndepărtat de la intrarea în peşteră, rămânând doar echipele de scafandri, medicii şi forţele de securitate. Cel mai devreme, primul copil ar putea fi scos la suprafaţă duminică la ora locală 21:00 (16:00 GMT), a anunţat un oficial, care a adăugat că atât grupul de copii, cât şi familiile lor au fost informaţi în legătură cu acest plan.

În misiunea de salvare sunt implicaţi 13 scafandri străini şi alţi cinci din cadrul Marinei Thailandeze.

Cei 12 băieţi şi antrenorul lor sunt blocaţi în peşteră din 23 iunie, cand apa a inundat galeriile.

Șeful celulei de criză a declarat că atât cei mici, cât și antrenorul lor sunt pregătiți fizic și psihic pentru orele tensionate care urmează, informează România TV.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2272 secunde