Operaţiune monstru! 560 de persoane implicate în traficul cu arme, arestate!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Raiduri în opt ţări din America Latină Operaţiune monstru! 560 de persoane implicate în traficul cu arme, arestate!
Externe 11 Martie 2019 / 18:07 293 accesări 1 comentariu

Raiduri întreprinse de poliţie în opt ţări din America Latină au condus la arestarea a 560 de persoane implicate în traficul de arme, între care una suspectată că furniza arme Armatei de eliberare naţională din Columbia (ELN), a anunţat luni Interpol, citat de AFP, potrivit agerpres.ro.

Această operaţiune a mobilizat agenţi de poliţie din Mexic şi Columbia în decurs de o săptămână la sfârşitul lunii februarie. Au fost confiscate în total 857 arme de foc, între care două puşti de asalt AK47 în Costa Rica, aproape 40.000 de gloanţe, 20 de grenade şi diverse uniforme de poliţie sau militare.

Printre cei arestaţi, Agenţia de cooperare poliţienească internaţională, al cărei sediu se află la Lyon (Franţa), a menţionat un bărbat cunoscut sub numele de 'Zeus o Mono' ('Zeul Maimuţelor' în portugheză) suspectat că ar fi la conducerea traficului transfrontalier care permite alimentarea cu arme a ELN. Acesta a fost interceptat în timp ce încerca să treacă ilegal din Guatemala în Honduras, înainte de a fi predat autorităţilor columbiene. De asemenea a fost arestat un rezident din Honduras în baza unui mandat internaţional de căutare.

Interpol subliniază că această operaţiune reprezintă un pas important în destructurarea acestor reţele de trafic de arme.

Loading...

1 comentariu

nae 08:17:39 / 12 Martie 2019
de rusi nici nu pomenesc ...sau nu vor

Si ak 47 de unde vine ?.....parca rusii faceau jucariile astea de ucis,de acolo trebuie taiat traficul. altfel se reia iar.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2108 secunde