Operaţiunea de salvare din nava eșuată la Midia s-a încheiat cu 254 de oi în viață

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Operaţiunea de salvare din nava eșuată la Midia s-a încheiat cu 254 de oi în viață
Eveniment 30 Noiembrie 2019 / 10:10 755 accesări 1 comentariu

Operaţiunea de căutare-salvare a oilor de pe nava răsturnată în Portul Midia s-a încheiat vineri seară, fiind în total 254 de animale salvate, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa.

„Operaţiunea de căutare - salvare a oilor s-a terminat! Mulţumim voluntarilor ARCA şi tuturor reprezentanţilor instituţiilor care ne-au sprijinit în toate aceste zile! De asemenea, datorită spuselor specialiștilor din cadrul DSVSA, care confirmă faptul că nu mai sunt şanse să găsim ovine în viată la bordul navei, operaţiunea s-a încheiat", a anunţat ISU Constanţa.

În total, 254 de animale au fost salvate. Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia cu 14.600 de oi la bord şi un echipaj format din 22 de marinari.

După cinci zile de intervenţii, salvatorii au reuşit să aducă la mal doar 254 de oi în viață.

Totodată, ISU a informat că, începând de astăzi, ora 10.00, își retrage efectivele din dispozitivul de la Midia. Ca urmare, coordonarea activităților legate de ranfluarea navei și neutralizarea cadavrelor provenite din epavă revin CN APM și ANR.

Tot începând de astăzi, Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța acționeză pentru preluarea și ecarisarea animalelor înecate, care apar în acvatoriul portuar Midia, în zona navei Quenn Hind, ca urmare a deciziei Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2022 secunde